OFICIAL: Noul Pick-up de la Volkswagen se va numi Amarok

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 04.06.2009
Volkswagen a dezvaluit astazi numele primului sau model Pick-up. Amarok va fi lansat in anul 2010, iar numele acestui model inseamna lup in limba inuitilor.

Volkswagen a anuntat astazi numele sub care va fi vandut primul sau model Pick-up de creatie proprie 100%. Viitorul Volkswagen Amarok va fi lansat in toamna acestui in America de Sud si va fi introdus pe piata din Europa in cursul anului 2010. Modelul este derivat din conceptul Robust prezentat la sfarsitul anului 2008.

Amarok inseamna lup in limba inuitilor, vorbita in nordul Canadei si in Groenlanda. Totodata, amarok inseamna "lui ii plac pietrele" in spaniola. Aceasta denumire a fost aleasa pentru a simboliza forta si rezistenta. Conceptul care prefigureaza modelul Amarok a fost denumit Robust, si a fost prezentat in toamna anului 2008. Conceptul Volkswagen Robust masoara 5.18 metri lungime si dispune de o bena de 1.55 metri, dimensiuni care vor fi aplicate in mare masura si viitorului Amarok.

Initial, modelul va fi disponbil doar intr-o versiune cu cabina dubla. Ulterior, Volkswagen va introduce si o versiune cu o singura cabina. Noul Amarok va completa gama de vehicule comerciale Volkswagen si va fi introdus chiar si pe pietele din Africa si Australia.

Via | Volkswagen.

Comentarii (2)

  • Lae Stanciu
    sa fie!
    Noul Hummer!
    5 1
  • 4x4
    (n-as pa)ria pe el
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru