OFICIAL: Noul Volvo S60 - imagini si informatii complete (+video)

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 09.02.2010
Volvo a oferit astazi publicului informatii complete despre noua generatie a modelului S60, asteptat sa debuteze live la Geneva. Sedanul vine cu cel mai bun comportament dinamic din istoria Volvo.

Volvo a publicat astazi toate informatiile si imaginile oficiale ale noii generatii S60, modelul cu care suedezii spera sa recastige publicul premium. Gandit pentru a fi un best-seller asemeni predecesorului sau, care a totalizat peste un milion de comenzi, noul S60 vine cu o filosofie de design noua si trasaturi tipic scandinave atat la interior cat si la exterior.

Comunicatul de presa aminteste si de performantele bune in materie de manevrabilitate, voci din interiorul Volvo afirmand in trecut ca sedanul este cea mai dinamica masina din istoria producatorului suedez. Pentru a imbunatati tinuta de drum, Volvo a folosit o platforma extinsa a actualului Mondeo, pe care a operat o serie de modificari importante la nivelul suspensiilor, structurii metalice si al amortizoarelor.

S60 va impresiona prin precizia directiei si prin rigiditatea caroseriei care ofera astfel o tinuta de drum mai ferma. Pentru a fi insa pe gustul tuturor, suedezii au reusit sa obtina doua tipuri de comportament pentru sedanul de clasa medie: unul Dynamic si unul Comfort.

Pe piata din Europa clientii se vor bucura de setarea Dynamic in standard, Comfort fiind pe lista de optiuni. Pe pietele din SUA si Asia lucrurile vor sta invers.

Sub capota se vor afla doua propulsoare pe benzina si doua dieseluri, familiare deja fanilor brandului. Este vorba despre unitatea cu sase cilindri in linie de 3.0 litri capabila sa ofere 304 cai putere si de propulsorul cu patru cilindri de 2.0 litri turbo, dispus sa livreze pana la 203 cai putere. Dieselurile cu cinci cilindri pot fi comandate in versiunile de 163 si 205 cai putere.

Gama de motorizari se va largi pe parcursul anului cu inca patru propulsoare, dintre care doua unitati pe benzina, unul de 2.0 litri si 240 de cai putere si celalalt de 1.6 litri si 180 de cai putere.

Constructorul suedez este recunoscut pe plan mondial pentru progresele sale in materie de siguranta, drept pentru care S60 va prelua toate tehnologiile de acest tip proiectate de inginerii suedezi. O noutate absoluta reprezinta sistemul Pedestrian Detection, care, asa cum o spune si numele, detecteaza iminenta unui impact cu pietonii si franeaza inaintea soferului.

Sistemul va fi completate si de celebrul City Safety, care aplica frana atunci cand simte iminenta unui impact cu autovehiculul din fata.

Peter Horbury, designerul sef Volvo, declara in comunicatul de presa ca S60 reprezinta piesa care completeaza procesul de modernizare al Volvo. "Pe viitor avem datoria de a face pasi mai mari in industria auto. Avem in acest moment un procent din piata globala, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne facem recunoscuti", a incheiat Horbury.

Volvo planuieste sa vanda in primul an de existenta al noului S60 aproximativ 90.000 de unitati. Cifra ar putea creste pe parcurs pana la 110.000 de unitati pe an.

Comentarii (25)

  • da
    Frumoasa masina , imi place, iar la interior nu s-au complicat, tipic volvo ,dar cu tot ce trebuie, fara sa fie incarcata inutil consola si plansa de bord, va fi o aparitie inedita pe sosele.
    40 3
  • volvo
    volvo intradevar!!! isi respecta numele cu brio, o masina inchegata si excelent finisata la interior. calitate, siguranta demne de un nume cu istorie......
    bravo Volvo
    35 3
  • Nu-i sta bine ... partea frontala e prea scursa ... pare un batranel cu fata cazuta din cauza varstei. Capota e prea plonjata pentru un sedan cu prestanta.
    4 36
  • new S60
    Deci iata ca pt sportivii europeni va fi inclusa in pret varianta DYNAMIC... de ... is sportivi toti astia cu bmw si audi.... deci care vrea confort si nu vrea sa dea cu capul in plafon la fiecare groapa si sa-si rupa spinarea la volan... exista contra cost varianta CONFORT!!! Foarte bine, bravo... ar trebui sa lasam aiurelile ci sportivele din aceasta clasa si sa tindem spre confort nu sportivitate... parerea mea. Astept baietii cu sportivele la comentarii...
    3 14
  • @eu
    Ma tu tot inzapezit ai ramas, ca vad ca iar chiulesti de la scoala...
    9 3
  • Robert
    Noul Volvo S60 este un model foarte reusit
    Bravo Volvo ! Ieri ar fi trebuit ca Geely sa semneze contractul de cumparare al Volvo Cars, lucru care nu s-a intamplat . Chinezii de la autonews.gasgoo au anuntat azi ca nici pe 14 februarie nu va fi semnat contractul, existand divergente de ordin financiar intre Ford ( care intre timp a revenit pe profit ) si Geely . Eu sunt convins ca cei de la Geely nu vor cumpara Volvo, toata aceata tevatura nefiind altceva decat o miscare de marketing . Geely este o companie mult mai mica decat Volvo Cars, neavand nici fondurile necesare cumpararii ( a spus ca 100 % din bani vor fi oferiti de 5 banci de stat ) si nici banii necesari pentru a repune Volvo pe linia de plutire . Daca era vorba de SAIC, cel mai mare producator chinez ( detine marcile Roewe si MG ) as fi crezut, dar asa sunt foarte sceptic ca Volvo va fi vandut chinezilor . Parerea mea este ca Volvo va fi vandut celor de la VW Group, care au afirmat recent ca mai au nevoie de un constructor premium de volum pentru a ajuta pe cei de la Audi sa-si imparta costurile de dezvoltare mult mai eficient si intr-o proportie mult mai mare decat in prezent . S-a speculat recent ca si Alfa Romeo ar intra in calculele VW, dar cel putin pentru urmatorii 2-3 ani este exclus ca FIAT sa vanda Alfa Romeo .
    16 2
  • @eu
    Pai asti acu "sportive" au si ei Drive Select, amortizoare reglabile. Deci isi aleg cand vor intre Confort si Sport. Sau pot seta pe automat.
    11 2
  • @blue
    Pai tu crezi ca asta e noul C5 sa-si regleze el suspensiile sus si jos, sport si confort????
    3 9
  • Aditza
    Varianta VW e destul de plauzibila. In filmuletul S60 Collision warning apar 3 masini. O duba VW, un Fiesta vechi in spatele ei si un Polo care iese din parcare si e prins in analiza sistemului de protectie.
    Sa fie oare coincidenta?? :D
    4 1
  • noul S60
    O masina pe care eu o astept de 2 ani. In sfarsit o sa apara! Motorizarile mi se par ok (nu cred ca e nevoie de mai mult de 300 CP pe un sedan care in mare masura se doreste a fi, in primul rand, confortabil-chestie tipica Volvo), as fi prefereat totusi sa fie oferit D5-ul de 186 CP in detrimentul celui de 163 (oricum nici asta nu e un motor prost, desi uneori poate s-ar simti nevoia de vreo cativa cai in plus).
    Tranzactia cu Gelly este greu de preconizat desi, teoretic, Ford nu prea ar mai avea motive sa vanda (cu banii incet dar sigur isi revine; in plus, vinde tocmai cand Volvo a lansat o masina noua si a starnit atat de mult interes, adica deja are posibili cumparatori). Cat despre o posibila preluare de catre VW, personal ma indoiesc. Pentru ca VW are deja o marca premium care vinde foarte bine, cu masini de la aprox 18000 pana la vreo 70000 de euro, vor lansa si ei multe modele (sunt asteptate cu interes A1, noile A3 si A6, A8 se va lansa in curand) cu platforme tehnice comune (platforme proprii sau in colaborare cu VW pentru masinile mici) si tehnica este foarte buna. Deci Audi are intreaga gama destul de bine pusa la punct si personal nu vad de ce ar avea nevoie de Volvo. Eu zic ca ar exista riscul sa-si faca autoconcurenta.
    9 0
  • Interior
    Interiorul are acel "wow effect". Foarte frumos.
    9 0
  • Robert
    @ LauCalin
    Audi A 4, A 6 si A 8 sunt platforme 100 % Audi, ele impartind doar unele motoare cu celelalte marci ale VW Group . Costul ridicat al acestor platforme s-ar amortiza mai repede daca Audi ar imparti aceste platforme cu alt producator premium . Ori din acest punct de vedere, Audi si Volvo sunt compatibili 100 %, ambii producatori oferind automobile cu tractiune fata si integrala . In 1999 cand VW dorea sa cumpere Volvo, Ferdinand Piech a argumentat investitia ( VW oferise 4 miliarde $ fata de 6.4 miliarde $ cat a oferit in final Ford ) tocmai prin reducerea costurilor pentru Audi, dorind ca prin Audi sa rivalizeze BMW iar prin marca Volvo sa concureze Mercedes . In 1999, Audi, Mercedes si BMW vindeau fiecare in parte aprox 500,000 de unitati anual, o cifra apropiata de vanzarile Volvo Cars care vindea 400,000 unitati anual . Dupa 10 ani sub proprietate Ford, Volvo Cars a vandut in 2009 350,000 de masini in timp ce tripleta germana a vandut fiecare in parte aprox 1 milion de masini in 2009 . Daca VW ar fi cumparat Volvo Cars in 1999, sunt convins ca alta era situatia marcii suedeze in prezent .
    14 2
  • volvo
    frumoasa.da cam ce pret ar avea??
    1 0
  • Superb
    Valy
    Superb......tipic Volvo....Superb
    7 0
  • @Robert
    De acord cu tine, cu siguranta ca soarta lui Volvo ar fi fost mult mai buna daca erau cumparati de VW si nu de Ford. Insa in 10 ani lucrurile s-au schimbat. Concurenta este alta, japonezii au atacat segmentul premium tot mai puternic cu Lexus mai ales, in timp ce Volvo a decazut tot mai mult (in vanzari). Pe de alta parte, iti dau dreptate, pentru ca, daca prin absurd marcile astea doua s-ar alia, ar fi o alianta foarte puternica (un exemplu de astfel de alianta mereu mi s-a parut PSA in sine si PSA cu Toyota). Cred ca s-ar crea niste masini extrem de competitive, iar Audi nu ar mai incerca sa fie un compromis cat mai bun intre BMW si Mercedes, ar fi concurent pentru BMW, iar Volvo pentru Mercedes.
    Sa spun sincer nu m-am gandit la lucrul asta, dar cred ca ar foarte interesant. :)
    9 1
  • inca ceva
    Cand am scris de platforme tehnice comune cu VW, m-am referit la viitorul A1 (platforma lui Polo) si viitorul A3 (este aproape sigur sa se foloseasca platforma lui Golf VI). Eu asa stiu.
    2 1
  • Robert
    @ LauCalin
    Am inca in memorie interviul cu Ferdinand Piech dat in 1999 unui post de televiziune german cu privire la achizitia Volvo . Ai dreptate ca s-au schimbat multe in ultimii zece ani, dar VW Group are forta financiara necesara sa redreseze rapid Volvo Cars . De altfel, majoritatea analistilor auto considera ca in prezent Volvo poare fi in continuare un jucator global pe piata automobilelor premium doar in cadrul VW Group . Sa nu uitam si de alt punct comun intre Volvo si VW Group in general si Audi in special si anume motorul in 5 cilindri ( eu personal sunt un fan al motoarelor Volvo in 5 cilindri ) .
    9 0
  • Robert
    @ LauCalin
    Da, am inteles ce ai vrut sa spui . VW are nevoie de un partener pentru Audi in clasele superioare, pentru ca in clasa mica si compacta, Audi imparte costurile cu VW intr-un procent important .
    9 0
  • fdsfdsfsdfs
    ba daca ar cumpara vw volvo iti dai seama ca nu ar mai cumpara nimeni volvo....pe ce a pus mana vw a stricat, au luat lamborghini de 5 ani numai apare nici un model nou, doar facelifturi....leduri si kkturi....au cumparat porsche, acelasi model de 180 de ani, au cumparat Scania nici un model nou....vw la fel facelifturi continuu...iar Volvo nu e o panarama de marca sa fie stricata de VW. Daca vw intr-o zi ajunge sa cumpere toate marcile din lumea asta prefer sa merg cu bicicleta, nu ai cum sa iti bati joc de atatea marci, sa nu investesti un ban in interioare (aceleasi interioare de ani si ani) nu ai cum sa nu investesti nici un ban in design....la motorizari etc.
    3 9
  • Super
    Foarte tare masina. Sper ca cei de la Gelly sa nu-si bata joc de Volvo,si sa-l mentina macar la stadiu in care este acum.

    Nu-mi place ca au imprumutat ideea blocurilor optice fata,de la Mercedes/Lexus

    Ma bucur ca au introdus in sfarsit conceptele dezvoltate tot de ei acum 3-4 ani, Collision Warning si Adaptive Cruise Control. Foarte inteligente,vor salva multe vietii...Volvo vrea sa-si recapete coroana de cea mai sigura masina.

    ___Stima____!
    5 0
  • LauCalin
    @Robert
    "Sa nu uitam si de alt punct comun intre Volvo si VW Group in general si Audi in special si anume motorul in 5 cilindri ( eu personal sunt un fan al motoarelor Volvo in 5 cilindri ) ."
    Dap, 2.4 D 140 CP-motor pe care Volvo l-a avut in program pana anul trecut daca nu ma insel. Un motor nu tocmai modern dar extrem de robust
    3 1
  • misto !
    super misto masina, tot nu inteleg de ce le trebuie asa motoare mari?! eu unul as lua varianta de 1.6 si 180CP. nu vreau sa ma gandesc numai la condusul in romania, pe drumurile patriei, dar sa fim seriosi, cati europeni o sa cumpere varianta de 3litri?! ok, au motorul si pe alte modele, il pun si pe asta, trimit varianta in sua, si totusi, cate bucati vand ineuropa?
    bafta pt volvo, caci au nevoie!
    3 0
  • De ce nu face Volvo masini pe placu "LA" Romani??
    Mama ce ma distreaza astia: "ca nu e buna masina pentru romania, ce au avut astia in cap" Pai ce producator isi construieste masina dupa preferintele pietei romanesti? Volvo probabil ca vinde 100 de masini pe an la noi, si chiar daca ar vinde 5000 tot ar fi un procent prea mic pentru a fi luat in calcul. Daca cineva ar face o masina pentru romania probabil ca ar lua o platforma de sedan din anii 90 cu 2 motoare, unul GPL si altul Trizel, cu portbagaj de peste 500L, si cu poze de manelisti lipite in habitaclu. De exemplu un Nubira Elodia ar fi marfa si cred ca ar face furori mai ales in varianta Sistem Turbo.
    3 0
  • s60
    superba .....volvo for life!
    0 0
  • mie nu-mi place
    ....sunt fan volvo de prin '90. Chiar si acum intorc capul cand vad cate un 850, s70, 960... Chiar si masina mea - o lancia thema - e luata pt, ca e "patratoasa"...
    Cand a aparut S60 am apreciat robustetea "umerilor" laterali, desi mi se far "feminine" sau Kitch noile tendinte in design: faruri cu "gene", linii rotunde, multe artificii de design... Acum insa sunt de-a dreptul dezamagit de spatele noului S60 (partea superioara a capotei, cu stopuri), ca sa nu amintesc de consola de bord, care nu mai este inclinata spre sofer si-mi evoca..."electrocasnic". Preconizez ca o sa vad multe femei la volanul noului model.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru