OFICIAL: Noul Z4 sDrive35is - aproape Z4 M! (+VIDEO)

De Mircea Meșter
Publicat Duminica, 13.12.2009
BMW a prezentat in aceste weekend primele informatii si fotografii cu ceea ce ar fi trebuit sa fie versiunea de top Z4 M. BMW a hotarat insa ca modelul sa fie denumit, clasic, sDrive35is.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune BMW Z4 sDrive35is
Lungime (mm) 4239
Latime (mm) 1790
Inaltime (mm) 1281
Ampatament (mm) 2496
Greutate (Kg) n/a
Capacitate (cc) 2979
Puterea maxima (CP/rpm) 340/5800
Cuplu maxim (Nm/rpm) 450/1400
Viteza maxima (Km/h) 250
Acceleratie 1-100Km/h (s) 4.8
Consum mediu (litri/100 km) 9.0

Esential

340 de cai putere dezvolta noul BMW Z4 sDrive35is.
4.8 secunde este timpul de care are nevoie roadtserul german pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h.

Fanii BMW care asteptau o versiune M a lui Z4 trebuie sa se multumeasca cu noul sDrive35si, varianta care va deveni cea mai puternica din gama roadsterului din Munchen. Impreuna cu un kit estetic si tehnic M si cu un motor cu 34 de cai putere mai tare decat cel al lui sDrive35i, noul Z4 sDrive35is reuseste insa sa se ridice la un nivel superior la toate capitolele in comparatie cu restul gamei.

Cea mai puternica si rapida versiune Z4 beneficiaza de aportul de putere al aceluiasi motor twin-turbo cu sase cilindri in linie de 3.0 litri de pe sDrive35i, acesta reusind de aceasta data - prin cateva modificari aparute mai ales la nivelul turbinelor - sa dezvolte 340 CP si 450 Nm, cu 34 de cai si cu 44 Nm mai mult decat in versiunea anterioara. In plus, pentru a nu duce lipsa de cuplu la nevoie, cel de la volan are la dispozitie 50 Nm aditionali care pot fi accesati prin functia speciala Overboost. Motorul BMW este cuplat cu o transmisie automata Sport cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj care isi schimba comportamentul in functie de modul de conducere selectat prin sistemul Dynamic Driving Control: Sport sau Sport+.

Fiecare turbina este legata de cate trei din cei sase cilindri.

Cuplul maxim de 450 Nm este atins inca de la 1400 rpm si ramane constant pana la 4500 rpm. Ceva mai tarziu, la 5800 rpm, motorul atinge puterea maxima. Caracteristicile sportive ale motorului cu sase cilindri in linie subliniaza tendinta de downsize care atinge si marca bavareza, aceste cifre regasindu-se acum cativa ani intr-o liga superioara, dominata de unitatile V8.

Conform datelor oficiale BMW, Z4 sDrive35is ajunge de la 0 la 100 km/h in 4.8 secunde, viteza maxima fiind limitata electronic la 250 km/h. Cu toate acestea, consumul si emisiile de CO2 se riodica la acelasi nivel cu al versiunii de 306 CP: 9.0 litri/100 km, respectiv 210 grame CO2/km. Aceste performante ecologice sunt atinse cu ajutorul turbinelor - produse dintr-un otel special care rezista la temperaturi de pana la 1000°C si nu are nevoie de carburant suplimentar pentru racire, si mai ales cu ajutorul tehnologiilor care poarta semnatura gamei EfficientDynamics, cum sunt Recupererea Energiei la Franare (Brake Energy Regeneration), servodirectia asistata electric si controlul inteligent al unitatilor auxiliare electrice.

Pe langa noul motor foarte performant, BMW Z4 sDrive35is vine in standard cu o serie de imbunatatiri aerodinamice si cu un kit de suspensii sportive, ambele semnate de divizia de performanta M. Astfel, designul exterior a fost modificat in comparatie cu versiunile anterioare ale modelului german prin adaugarea unor elemente de finisare aluminiu mat pentru spoilerul fata, printr-un difuzor posterior din doua piese care incadreaza tevile de esapament si prin jantele speciale de 18 inch din aliaj usor cu cinci spite.

La interior, cea mai puternica versiune a celei mai noi generatii Z4 iese in evidenta prin volanul M imbracat in piele, prin scaunele sport, prin tapiteria antracit a plafonului, disponibila pana acum exclusiv pe versiunile BMW Individual, si prin cadranele cu fundal gri care sunt animate de sigla "sDrive35is".

Suspensia reglabila M coboara garda la sol a modelului cu 10 milimetri, aceasta modificare fiind garantul unei stabilitati mult mai ridicate in virajele abordate sportiv. Amortizoarele dispun de un reglaj dinamic permanent  si proceseaza continuu datele furnizate de senzorii sistemului DSC. Timpul de reactie al sistemului este foarte scurt, acesta asigurand un raspuns imediat la orice modificare a suprafetei de rulare.

via | BMW

Comentarii (12)

  • am o intebare: asta e un bmw z4 s-line?...sau ce e cu oglinzile de culoare gri gen audi s, rs-line?
    6 12
  • Nasu de la B1
    Reconosc ca niciodata nu mi-au placut BMW-urile dar asta pot recunoaste ca arata BESTIAL..Este o bijuterie pe 4 roti.
    13 2
  • bmw power
    bmw-ul tot bmw ramane fratilor..............hai sa va aud comentariile voastre stelare.despre audi...etc.............eu zic sa va ganditi inainte sa scoateti prosti din gura..............priviti ceva frumos de care alte marci nu se pot bucura,nu are rost sa le enumar............se stiu singuri
    14 13
  • .........
    ..........
    oooo.......da...imi place
    8 2
  • mda...
    cum a aparut noul serie 5 care prezinta fata de ultimele versiuni , lifturi si facelipturi la urat , serie 3 e in desen , astept si un z4 come back , not bangle shit
    2 7
  • Alex Radoi
    Sund absolut convins ca voi primi o tona de calificative negative pentru asta, dar totusi, ma intreb:

    Oare cum vor mai functiona masinile astea pline pana la refuz de electronica peste 10 ani? Ore cum o fi, sa fi proprietarul unei astfel de masini second-hand? Adica sunt aproape sigur ca un om care are acum un Z3, nu va suporta costurile de intretinere ale lui Z4 asta din articol cand isi va permite sa o cumpere SH peste ceva ani.. SIGUR. Ma gandesc numai la amortizoarele alea "inteligente", cum le vor mai inlocui, cand unii nu se indura sa le schimbe nici de pe vreun 320d din 2000, care se gasesc la preturi normale? Ce o sa se aleaga de masinile astea? Vor fi de unica folosinta, sau cum?
    8 0
  • ALEX RADOI
    NOI DOI NE-AM MAI CONTRAT AICI PE SITE,DAR ACUM TREBUIE SA-TI DAU DREPTATE.EU AM SCHIMBAT AMORTIZOARELE LA 320-UL MEU SI NU SUNT SCUMPE.......SUNT O GRAMADA DE BAIETI CU MASINI CAPABILE DAR NU-SI CUMPARA NICI MACAR CAUCIUCURI,PT CA SI-AU LUAT MASINI SA SE DEA MARI, DAR NU AU CU CE SA LE INTRETINA.
    12 0
  • Alex , omiti o treaba foarte importanta in comentariul tau -- aceste masini nu sunt facute pentru oricine. oamenii care dau bani , bani grei, pe masini Premium ... pe masini care arata mai mult a "dambla" decat a mijloc de transport , vor avea mereu bani sa le si intretina . Nu cred ca o sa cumpere cineva un Z4 casa il vanda dupa 2-3 ani .... Z4 este o masina pe care o cumperi pentru ca o vrei ( evident ca se va gasi un "copil minune" printre posesori ... dar majoritatea se inscriu in categoria pasionatilor cu bani ).

    @ subiect - greu cu criza asta .... dar se gasesc clienti :)
    0 2
  • vlad91
    ok
    nu sunt fan bmw, dar masina arata foaret bine, si are o tehnica foarte buna, cu exceptia faptului ca are tractiune spate, si nu este pentru oricine (trebuie sa conduci foarte bine ca sa o controlezi); si interiorul arata bine - au inceput sa se inspire de la audi
    1 6
  • un bavarez
    zet
    ce frumusete...
    2 2
  • superb
    dar totusi........sa ne gandim ce putea scoate V8-u de pe M3 din masinutza asta..........
    3 4
  • tot bmw...
    viitorul suna bine....
    fratilor, nu uitati ca tehnologia evolueaza de la zi la zi..... peste cativa ani aceste amortizoare, probabil, vor fi standard... nu stim ce ne rezerva viitorul... iar despre cei ce si curata filtru de aer cu aspiratorul , si au bmw doar ca sa i vada lumea.... asta e alt capitol.....
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru