OFICIAL: Peugeot a prezentat conceptul electric iOn

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 07.09.2009
Peugeot a dezvaluit astazi prima imagine oficiala a conceptului iOn, o interpretare franceza a modelului electric Mitsubishi i-MiEV.

Dupa ce dimineata va anuntam ca Peugeot si Citroen vor da nastere propriilor versiuni electrice ale modelului Mitsubishi i-MiEV, revenim cu noi informatii. Se pare ca francezii nu au stat prea mult pe ganduri si au pregatit deja un concept electric botezat iOn, care prefigureaza cel mai nou vehicul electric de serie, marca Peugeot.

Practic iOn este fratele geaman al japonezului i-MiEV, cele doua modele impartind aproape toate componentele tehnice si mecanice. Multumita dimensiunilor sale (lungime de 3480 mm) noul iOn poate fi incadrat cu usurinta in categoria citycar-urilor cu emisii zero.

Asemeni rudei sale japoneze, conceptul iOn este propulsat de un motor electric, capabil sa dezvolte 64 de cai putere si un cuplu motor maxim de 180 Nm. Unitatea este alimentata de un set de baterii litiu-ion care confera o autonomie de 130 de kilometri, dupa o incarcare completa. Incarcarea poate dura 6 ore in cazul unei prize casnice si doar 30 de minute in cazul unei instalatii rapide. Viteza maxima a modelului electric este de 130 de km/h.

Odata cu lansarea conceptului iOn, asteptat in versiune de serie la sfarsitul anului viitor, Peugeot revine pe piata modelelor electrice dupa ce a impresionat acum multi ani in urma cu versiunea electrica a modelului 106.

Exemplul celor de la Peugeot ar urma sa fie preluat si de fratii de alianta Citroen, care ar putea prezenta un vehicul identic pe parcursul anului viitor.

Comentarii (7)

  • Whats next ? Dacia o sa prezinte conceptul electric Gheorghe. ?!?!
    19 2
  • mircea
    @ALX.CT
    Nu. O sa se numeasca gheOrghe. :)
    6 1
  • Claudiu
    Peugeot
    mi-as cumpara asa ceva:)...frumoasa
    1 0
  • cam neinspirati francezii...acu fro 10 ani Renault prezenta un concept ION.

    ...dar mi-as cumpara o astfel de buburuza
    1 0
  • nu inteleg?
    de ce naiba toate masinile astea mici si electrice seamana cu tata nano , si mai radeau de indieni
    3 0
  • pentru ca e forma ideala pentru o masina de oras: maximizarea volumului minim. Nimic in plus, nici un accesoriu nici un bot prelungit inutil, nici spate sexy, nici aripi deportante, nici esapament bengos si nici vopsea galbena cu o dunga neagra "pa" mijloc. Totul e sa folosesti la maxim un cub si sa dispui inteligent motor, sursa de energie, pasageri si spatiu de depozitare.

    cat despre tampiti si idioti care vor rade ca "proasta'n targ" vei gasi oriunde. E singurul lucru pe care il pot face. Ma rog, mai pot da "voturi rosii"acestui comment jigniti in inteligenta lor magnifica de nivel "genunchiul broastei"
    5 0
  • TZENU BMW
    PT CLAUDIU
    chiar tiai cumpara o masina dinasta???????? cred ca glumesti
    Arata fix ca tata nano adica penibil nu stiu cum pot scoate concepte de asa o forma distorsionata decat asa mai bine o dacia solenza pe bune
    P.S. si mai costa si vreo 15 miieuro
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru