OFICIAL: Peugeot SxC Concept - un nou rival pentru Qashqai

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 14.04.2011
Peugeot va prezenta în cadrul Salonului Auto de la Shanghai conceptul SxC. Acesta prefigurează un viitor crossover compact cu design promiţător.

Peugeot a prezentat astăzi surpriza pe care a pregătit-o, împreună cu colaboratorii săi din China, pentru Salonul Auto de la Shanghai. Este vorba de conceptul SxC, prototipul din care va lua naştere în viitorul apropiat un crossover compact al francezilor.

SxC Concept a fost desenat şi dezvoltat de Centrul Tehnologic Peugeot din Shanghai, liniile sale fiind însă în totală armonie cu noua linie de concepte pe care Peugeot le-a prezentat la ultimele mari saloane auto internaţionale şi care şi-au găsit deja drumul spre producţia de serie prin noul 508, recent testat de Automarket în România.

Denumirea SxC este un acronim care provine de la Shanghai cross Concept, prototipul pe care Peugeot îl aduce la cel mai important salon auto din China reprezentând viziunea francezilor în ceea ce priveşte un viitor model de serie care să rivalizeze cu Nissan Qashqai. Conceptul Peugeot propune însă o abordare mult mai curajoasă a unui astfel de model, cu linii sculpturale, rafinate, şi cu o expresie puternică a părţilor frontală şi posterioară.

Blocurile optice ale conceptului reprezintă o evoluţie a celor desenate deja pe conceptele SR1, BB1, EX1 şi HR1, noua siglă peugeot fiind însă regăsită foarte sus pe capotă şi dispusă aproape orizontal. Liniile zonei proiectoarelor aduc aminte de forma unui bumerang, aceasta fiind regăsită şi în spate, unde stopurile preiau aceeaşi filosofie. La o privire din profil ies în evidenţă uşile antagonice cu deschidere opusă, element care are şanse mari să se regăsească şi pe viitorul model de serie derivat din SxC.

Aşa cum era de aşteptat, Peugeot nu scapă nicio ocazie pentru a-şi promova noul sistem hibrid revoluţionar care îşi va face debutul pe 3008 în acest an. pachetul Hybrid4 este prezent, astfel, şi pe conceptul SxC, fiecare dintre cele două motoare (unul electric şi unul diesel) angrenând câte o axă a maşinii. Vorbim, astfel, de un sistem hibrid 4x4 în momentele în care cele două motoare funcţionează în paralel. De asemenea, cei care vor comanda noul sistem vor beneficia de un mod 100% electric, în care motorul care funcţionează exclusiv cu ajutorul energiei electrice dezvoltate de baterie poate împinge maşina de unul singur pentru un număr limitat de kilometri.

via | Peugeot

Comentarii (1)

  • Pascal
    Va vand un pont
    Mircea, acum pe bune, un concept care are 4,87m lungime, 2,04 latime si1,61 m inaltime, adica de gabaritului unui BMW X6, tu il numesti rival pentru Qashqai?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru