OFICIAL: Porsche a dezvăluit noul Cayman R

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 17.11.2010
Porsche va expune la Salonul de la Los Angeles versiunea de performanţă Cayman R, care dispune de 300 de cai putere şi de o masă totală redusă cu 55 de kilograme.

Esential

330 de cai putere dezvoltă noul Porsche Cayamn R.
1295 de kilograme cântăreşte noul Porsche Cayman R.

Aşa cum a promis, Porsche a adus la Los Angeles un nou model sportiv cu motor central. Speculaţiile care indicau o versiune de performanţă a actualului Cayman s-au adeverit, constructorul din Stuttgart urmând să expună la standul său versiunea R a modelului sportiv.

Vopsit în culoarea verde, cu o gardă la sol redusă cu 20 de mm, cu un eleron posterior fix şi cu jante argintii de 19 inch, noul Cayman R vine să impresioneze publicul de peste Ocean, dar şi pe cel din Europa. Aspectul vizual este desăvârşit de blocurile optice pe fundal negru, de carcasa nouă pentru oglinzi şi de vinilul aplicat în partea laterală.

Noutăţile principale se regăsesc însă sub capotă, unde nemţii au reuşit să îmbunătăţească performanţele propulsorului boxer cu şase cilindri de 3.4 litri, disponibil şi pe fratele mai "cuminte", Cayman S. Versiunea extremă propune publicului 10 cai în plus, ceea ce urcă totalul resurselor la 330 de cai. Bagajul de putere se va dovedi suficient pentru o maşină care cântăreşte în total 1295 de kilograme, adică cu 55 de kilograme mai puţin.

Configuraţia îi permite noului Cayman R să accelereze de la 0 la 100 de km/h în 5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 282 km/h.

Performanţele sprintului pot fi însă îmbunătăţite dacă se optează pentru cutia automată PDK (0-100 km/h în 4.9 secunde) sau pentru pachetul Sport Chrono (0-100 km/h în 4.7 secunde).

Noul Cayman R va fi disponibil pe piaţa european începând cu luna februarie a anului viitor, preţul de pornire pentru clienţii germani fiind fixat deja la 69.830 de euro.  

via | Porsche

Comentarii (2)

  • Unbelievable...
    E foarte tare masinuta asta...la 330 de cai ia 282...
    5 0
  • iar 70.000 euro pret de pornire pentru cat ofera e ceva
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru