OFICIAL: Preşedintele General Motors a demisionat

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 12.08.2010
Ed Whitacre, preşedintele executiv General Motors, a anunţat astăzi că va părăsi funcţia începând cu data de 1 septembrie. Anunţul a fost făcut imediat după publicarea profitului pe ultimele trei luni,

În ziua în care General Motors a publicat rezultatele celui de-al doilea sfert al lui 2010, cel mai bun din ultimii şase ani pentru conglomeratul din Detroit, preşedintele executiv Ed Whitacre a anunţat oficial că se va retrage din funcţie.

Decizia va intra în aplicare începând cu 1 septembrie, locul său urmând să fie preluat de Daniel Akerson, actualmente membru al consiliului director. Whitacre a făcut publică decizia sa, imediat ce a anunţat profitul de 1.3 miliarde de dolari, înregistrat în al doilea sfert al acestui an.

Whitacre a fost numit CEO al General Motors în luna ianuarie a acestui an, înlocuindu-l pe Frits Henderson. Deşi a afirmat încă de la început că nu este familiarizat cu domeniul auto, Whitacre a ordonat o serie de schimbări, care au consolidat controlul GM pe piaţa din America de Nord.

via | msnbc

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru