Guvernul german: "Comportamentul GM este inacceptabil"

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.11.2009
Decizia General Motors de a pune capat procesului de vanzare a subsidiarului Opel a starnit un val de reactii negative in randul guvernului german, care a catalogat fapta ca fiind "complet inacceptabila".

Decizia oficialilor General Motors de a pastra Opel si de a anula intelegerea cu Magna a starnit rumoare in randul guvernului german. Ministrul Economiei, Rainer Bruederle a catalogat comportamentul GM ca fiind "complet inacceptabil". Bruederle a amintit celor de la GM ca un acord cu muncitorii este fundamental pentru demararea unui plan de restructurare.

Decizia neasteptata a provocat iritare si in randul noului executiv condus de cancelarul Angela Merkel, abia reconfirmata in pozitia de conducere. Spre uimirea multora, presa internationala de specialitate a catalogat decizia luata de Fritz Henderson, CEO GM, in fata executivului german, ca fiind una corecta.

Juergen Reinholz, ministrul economiei in regiunea Turingiei, statul german pe al carui teritoriu se afla fabricile Opel, a declarat ca General Motors nu a demonstrat ca poate restitui pana la sfarsitul lunii noiembrie un ajutor de 1.5 miliarde de euro.

via | Autoblo

 

Comentarii (8)

  • zi americans
    he he...s-a'nfuriat femeia barbat.

    Nu-i vad bine pe cei de la GM. Poate ca gringos se felicita pentru decizie, dar nu par sa stie cine e Merkel!
    4 2
  • george
    S-O CREADA EI P-ASTA
    Fritii astia nu stiu cine e GM si cu ce se ocupa...

    Pentru GM n-o sa fie nici o problema sa returneze cei 1,5 mld de EURO guvernului german...Iau de la guvernul american niste credite nerambursabile de 10 - 15 miliarde de dolari si le mai ramane si de saorme...
    5 3
  • Cristian
    bravo !
    George, vaya con Dios tata !

    Asa-i ca-ti bagi unghia in gat putin ? :)
    5 0
  • Avocatul
    Ce buna este Angela Merkel.Femeia visurilor mele!
    3 3
  • returneaza
    banii din vanzarea modelelor de succes insignis si noua astra...........sii doare la bashcheti
    4 0
  • ludovic
    @roland
    dar tu cum arati sau maicata de varsta lui merkel?
    2 3
  • regele soare
    ludovic...ai cash la gura si te bagi in discutii de adulti.

    daca nu ai inteles ca femeia-barbat a fost un apelativ care exprima respectul fata de o persoana POLITICA EXTREM de puternica, insemna ca tu traiesti intr-o pestera unde nu s-a auzit nici de alta femeie-barbat, pe numele ei THATCHER denumita oficial si foarte diplomatic "doamna de fier".

    dar cum spuneam, dupa ce iti cresc tuleiele vii si mai discutam, pana atunci ia de aici 2 lei de sugiuc.
    5 0
  • Eu nu inteleg cu ce ai deranjeaza pe nemti ca nu le mai vinde unul din simboluri. Hei fraerilor rusi v-au invadat tara si v-au tinut in intuneric si comunism, stiti voi chestia aia unde nu gaseai nimica si mureaai daca gandeai.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru