Marca Opel nu va fi comercializata in afara Europei

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 11.11.2009
Presedintele GM a anuntat astazi ca nu are de gand sa coemrcializeze modele sub marca Opel in afara Europei.

Presedintele General Motors sustine ca brandul Opel nu va fi "exportat" in afara Europei, Batranul Continent fiind singurul care se va bucura de modele comercializate sub sigla marcii germane.

"Opel este un brand regional si nu vad cum s-ar putea schimba acest lucru. Asta nu inseamna ca nu sunt deschis la idei legate de utilizarea sa in alte zone. Insa masura succesului Opel se afla in Europa, deoarece daca nu castigam aici, orice alta discutie legata de exporturi este irelevanta", sustine Fritz Henderson, cel care a preluat fraiele GM de la Rick Wagoner in momentul in care compania americana a intrat sub protectia legii falimentului in SUA.

Declaratiile lui Henderson vin dupa ce autoritatile germane anuntasera ca vor ajuta financiar Opel doar daca vor primi asigurari ca banii vor fi cheltuiti exclusiv pentru operatiunile europene ale marcii. Mai mult, politicienii si sindicatele din Germania sustin ca au nevoie de o separare formala intre Opel si GM pentru a se asigura ca banii statului nu se scurg in vistieria GM de la Detroit.

In acest moment, Opel are nevoie de o injectie de circa 3 miliarde de euro pentru a trece peste problemele financiare ale Grupului GM.

via | Automotive News (inreg)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru