OFICIAL: Primele imagini cu MINI John Cooper Works Cabrio

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 10.02.2009
Mini John Cooper Works Cabrio este cel mai rapid model produs de producatorul britanic si va debuta la Salonul Auto de la Geneva.

Esential

6.9 secunde ii sunt necesare lui MINI John Cooper Works Cabrio sa atinga 100 km/h.
233 km/h este viteza maxima pe care o poate atinge cel mai performant MINI.
132 cai putere per litru dezvolta motorul de 1.6 litri al lui MINI JCW Cabrio.

Oficialii MINI vor prezenta cel mai rapid cabrio premium de dimensiuni mici la Salonul Auto de la Geneva. Acesta va avea acelasi motor cu hatchback-ul care poarta sigla John Cooper Works. Propulsorul de 1.6 litri are o turbina twin-scroll care il ajuta sa dezvolte 211 Cp si un cuplu motor de 260 Nm. In momentul in care functia Overboost isi intra in drepturi, motorul dezvolta 280 Nm pentru o scurta perioada de timp.

Acest motor este versiunea revizuita a propulsorului gasit sub capota modelelor Mini Cooper S, dar este mai usor si mai puternic. Transmisia cu sase trepte a acestui model a fost si ea revizuita pentru a putea suporta cei 132 CP / litru pe care ii dezvolta motorul de 1.6 litri. MINI John Cooper Works Cabrio poate atinge o viteza maxima de 233 km/h si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6.9 secunde. Cu toate acestea, modelul inregistreaza un consum mixt de 7.1 litri la 100 kilometri parcursi.

Cel mai rapid MINI are un buton sport pozitionat in fata levierului de schimbare a treptelor de viteza. Odata ce soferul apasa acest buton sport, unitatea ECU adopta o harta de injectie mai agresiva pentru a ajuta turbina sa dezvolte presiune mai devreme, iar directia devine mai ferma.

MINI JCW Cabrio beneficiaza de un diferential blocabil electronic, pentru a putea folosi toata puterea oferita de noul sau motor. Noul model va fi construit integral in Marea Britanie si va fi disponibil incepand cu data de 28 martie.

Via | Newspress

Comentarii (3)

  • uups i did it again
    Draga domnule Toma,

    Habar n-aveti cu ce se mananca gramatica limbii romane. Punct.


    PS: ti s-a intarit directia?
    0 0
  • dragos
    mama masii de limba romana
    Toti am fost copii si ne-a placut sa chiulim de la diferite materii dar se pare ca in cazul dumitale romana si mai ales gramatica limbii romane se facea prin diferite pub-uri..Inca ceva, nu crezi ca fuel injection mapping se integra mai bine in context, decat harta de injectie?...masina englezeasca exprimare englezeasca!!!
    0 0
  • mini
    Eu am facut prostia sa cumpar unul din primele modele Mini Cabrio din versiunea anterioara. Dupa 1 an de stat pe la Automobile Bavaria am reusit performanta de a il da inapoi la 50% din pretul pe care l-am platit. Service-ul Bavaria nu a reusit sa-l faca sa se decapoteze cum trebuie intr-un an de zile..... Am facut o super afacere: Mini Cooper Cabrio - nedecapotabil.....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru