OFICIAL: Primele imagini si informatii ale noului Seat Alhambra

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 19.04.2010
Seat a dezvaluit primele imagini si informatii ale noii generatii Alhambra. Modelul va debuta pe piata in vara acestui an si ofera intre 140 si 200 CP, alaturi de sapte locuri si un portbagaj spatios.

Spaniolii de la SEAT au prezentat primele imagini si informatii oficiale ale noului Alhambra. Monovolumul iberic este dezvoltat pe platforma noului VW Sharan si ofera pana la sapte locuri. Ambele usi din spate sunt glisante, iar noua gama de motorizari TDI si TSI ofera intre 140 si 200 CP. In comparatie cu generatia precedenta a acestui model, noul Alhambra este cu 22 de centimetri mai lung, avand o lungime totala de 4.850 milimetri. Odata cu noua dimensiune, volumul portbagajului este intre 885 de litri si 2.297 litri, in functie de numarul de scaune folosite. Sistemul Easy-Fold cu care sunt echipate aceste scaune ofera o podea perfect plata in momentul in care pliati cel de-al treilea si cel de-al doilea rand de scaune.

Seat ofera noul Alhambra cu doua motoare TSI si doua propulsoare TDI, ambele fiind disponibile alaturi de o transmisie DSG cu sapte trepte si dublu ambreiaj. Versiunea entry-level este echipata cu un motor TSI de 1.4 litri care ofera 150 CP, in timp ce varful gamei este echipat cu un motor TSI de 2.0 litri care dezvolta 200 CP.

Varianta diesel a "varului spaniol" a lui Volkswagen Sharan este oferita atat intr-o versiune TDI de 2.0 litri si 140 CP, cat si intr-o versiune TDI de 2.0 litri si 170 CP. Cea mai economica versiune a lui Alhambra este cea echipata cu motorul TDI de 2.0 litri si 140 CP, care are un consum mediu de 5.5 litri si emite 143 de grame de CO2 per kilometru.

Din lista de dotari a lui Seat Alhabra putem enumera sistemul activ bi-xenon, sistemul de climatizare pe trei zone, cele sapte airbag-uri oferite in standard, alaturi de ABS, ESP si usi spate glisante electric cu sistem de protectie pentru copii. Modelul este echipat si cu un sistem de parcare automat, alaturi de o camera video pentru marsarier. Sistemul ESP al acestui model este calibrat special si pentru utilizarea unei remorci, iar presiunea din pneuri este monitorizata electronic. Productia lui Alhambra va fi realizata la fabrica Seat din Palmela, Portugalia, iar vanzarile vor debuta in aceasta vara.

Via | Seat

Comentarii (6)

  • Bentley
    Bun...
    Geamanul lui Sharan...poate la un pret putin mai mic...
    Oricum, arata bine...
    7 3
  • Excomunicatorul
    Sa fim seriosi
    Arata mai bine decat Sharan.E chiar draguta.
    5 3
  • copy -paste
    Puteau foarte bine sa puna doar sigla de Seat pe Sharan ca tot aia este. :) :)

    Ce penibil :)
    4 2
  • Frumoasa...
    Imi place foarte mult cum arata, un design fluid, simplu si de efect.
    Ideala pentru o familie "mare".
    4 3
  • Tdi
    Simplu si la obiect,va avea probabil un pretz putin mai mic decat Sharan si materialele cat si prestigiul marcii contand,motorizarile aceleasi,iar fi putut pune doar Tdi-urile de 140 si 170Cp care sunt destul de bune,1.4 Tsi nu prea il vad pe aceasta masina destul de masiva facuta pentru o familie desi are 150Cp si un cuplu undeva la 250 Nm banuiesc,nu prea vad un barbat familist sau chiar o femeie alegand un asa motor pt. o asemenea masina,iar 2.0Tsi-ul are o putere excelenta(200Cp)insa va avea si un consum destul de mare fata de Tdi,eu le durez succes domnilor de la Seat respectiv Vw cu cele 2 modele care se vor vinde destul de bine.
    4 0
  • ma scuzati
    in loc de durez doream sa scriu doresc,imi cer scuze.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru