OFICIAL: Renault a anunţat relansarea mărcii sportive Alpine

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.11.2011
Carlos Tavares, preşedintele executiv Renault, a declarat că marca Alpine va fi resuscitată, gama sa urmând să însumeze mai multe modele.

Chiar astăzi susţineam că publicul european a dezvoltat un apetit deosebit pentru modelele sportive, iar Opel se pregăteşte să reacţioneze cu relansarea coupe-ului Manta. Renault se pare că vrea să meargă mai departe de atât şi promite resuscitarea unei întregi game de modele sportive.

După cum probabil aţi intuit este vorba despre Alpine, celebra etichetă a performanţei aplicată modelelor Renault la mijlocul anilor '50. Carlos Tavares, directorul executiv al constructorului francez, a fost cel care anunţat vestea cea bună: "Marca Alpine îşi va relua producţia. Renault lucrează momentan la un plan de fezabilitate. Decizia finală va fi luată însă la începutul lui 2012". Tavares a ţinut să precizeze şi faptul că Alpine "va fi un produs excelent, care va surprinde în mod plăcut".

Oficialii francezi intenţionează să facă din Alpine "perla coroanei" Renault, ceea ce înseamnă că vom asista la o gamă mai largă de modele, nu doar la o simplă declinare sportivă.

"Când ne-am gândit să relansăm Alpine nu ne-am gândit la o singură maşină. Avem şi alte idei de a completa gama. O vom extinde în funcţie de rezultatele pe care le vom avea", a declarat Tavares, care a precizat şi că producţia modelelor sportive va fi destinată exclusiv Franţei.

via | caradisiac

Comentarii (14)

  • Fan Renault
    Asa da ! Alpine va fi pentru Renault, asa cum Infiniti e pentru Nissan.
    55 11
  • Alex Radoi
    Nope!
    Infiniti e pentru Nissan cam ce este Lexus pentru Toyota, sau Acura pentru Honda, adica branduri de lux, nu sportive. ;)
    24 50
  • @Alex Radoi
    "Luăm în considerare utilizarea mărcii Alpine, care va fi atât luxoasă cât şi sportivă şi va cuprinde mai multe modele." - Carlos Tavares, director operational

    http://www.automarket.ro/stiri/renault-ia-in-considerare-renasterea-marcii-alpine-40203.html
    45 1
  • Hey!
    Nu cumva vor fi dati in judecata de BMW pt. asemanarea numelui cu Alpine?
    1 29
  • @lorinczi.thomas
    Nu...pentru ca Alpine exista de mult mai mult timp decat Alpina...oricum,Alpine sunt independenti...deci nu vor fi dati in judecata de BMW...
    17 2
  • Am vrut sa zic Alpina sunt independenti...
    10 2
  • Alpine
    @Alex Radoi
    Degeaba ne arati tu ca stii legaturile dintre marcile astea si degeaba ai sustinatori la prostiile debitate, pentru ca Infiniti are filosofia unei marci premium si sportive in acelasi timp. Exact ca BMW.

    Si citeste bine ce a spus Carlos Tavares citat de "io"
    39 4
  • Daca Alpine va fi Infiniti de Nissan atunci mare scofala nu va fi.
    Infiniti sunt produse Nissan Japonia, mai putin masinile de gabarit urias, care sunt tipic pietei americane
    G - Skyline
    EX - skyline crossover
    ....

    Alpine cel mai sigur va fi un DS de la Citroen. si nu in sensul elegantei ci al sportivitatii.

    Banuiesc ca, Renault va vinde Clio, Megane, doar in 4 usi iar pt Alpine vor folosi caroseriile corespondente doar in 2 usi cu un design putin schimbat la esterior, si denumiri schimbate. De asemenea nu stiu daca produsele RS vor fi pastrate la Renault sau vor fi rebranduite ca Alpine
    3 27
  • @ T
    Banuiesti prost ! RenaultSPORT rebranduit ca Alpine nu va fi niciodata. Cunosc modul de gandire al francezilor de la Renault. Si daca un Alpine premium nu e mare scofala, un Audi cu platforma de Volkswagen de ce ar fi?
    27 1
  • Fan Renault
    @T
    Mi se pare o idiotenie sa te exprimi asupra elegantei unor presupuse masini de la Renault. Oricum istoria te contrazice, Renault a avut multe masini cu o eleganta aparte.
    25 1
  • dar ce se intampla cu gordini?
    2 0
  • Gordini
    Gordini e Gordini.Alpine e ocu totul alta rasa.Doamne sa nu fabrice motoarele alea in trei cilindri (deja facute).Sunt fan Renault, dar un fiasco mai mare ca 1.2 75 CP nu se putea imagina.Dupa 14 16v 100 CP ,Renault a facut cele mai proaste motoare (inkl.F1).
    2 10
  • Fan Renault
    @flavius
    Esti tu fan, cum sunt eu lup in blana de oaie la fete in dormitor. 1.2 16v 75 e un motor cu fiabilitate demonstrata ce s-a vandut la greu de-a lungul anilor. Si daca Volkswagen a dat rateu cu 1.2 htp, 8v, trei cilindri (motor neechilibrat, vibratii, fiabilitate scazuta, probleme ovalizare chiulasa >50.000km, consum apropiat de 1.2 16v Renault, cu toate ca era inferior ca putere si nr cilindri etc) , nu inseamna ca toti sunt ca ei. Motoare in 3 cilindri au scos si alti constructori si s-au dovedit mai bune decat VW. Iar 1.4 16v 100cp este un motor cu o fiabilitate exemplara. Silentios, cu rezerve de putere, e perfect pt un NA.

    Numai aberatii ai scris.
    10 1
  • De notat
    @T
    DS nu e o marca in sine. E doar o gama de modele cu care PSA vrea sa-si innoiasca imaginea. Renault urmareste acelasi obiectiv, insa merge chiar mai departe si creaza Alpine - o marca separata.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru