OFICIAL: Renault va crea un model cabrio de clasa mini, bazat pe Twingo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 28.04.2009
Un oficial Renault a declarat astazi ca Renault va dezvalui anul acesta un model decapotabil, bazat pe platforma actualului Twingo CC.

Oficialii Renault au surprins astazi publicul cu o declaratie neasteptata. Constructorul francez a recunoscut oficial ca se pregateste sa dezvaluie un model decapotabil de clasa MINI. Afirmatia a fost facuta de Yves-Eric Morel, presedintele diviziei Renault de modele de clasa mica, in cadrul unui eveniment de presa european.

Morel a declarat ca "Renault lucreaza la o decapotabila mica pentru 2010. va fi un model de nisa care urmareste sa aduca ceva nou in gama constructorului francez si sa imbunatateasca imaginea brandului. Decapotabila nu va fi un Twingo CC", a incheiat Morel.

Speculatiile initiale anunta un model cabrio, bazat pe platforma lui Twingo, capabil sa transporte doi pasageri. Acoperisul va avea o parte centrala retractabila, asemeni celei intalnite la modelul Ferrari 575 M Superamerica. Modelul se pare ca nu va concura cu variantele similare ale celebrelor Mini si 500, Renault dorindu-si ceva mai special, cu o rabatare mai neobisnuita a acoperisului.

Prima aparitie live a mini cabrioletei ar putea sa fie deja programata pentru toamna acestui an, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

In aceste conditii, o versiune de productie ar putea debuta pe piata la mijlocul lui 2010.

via | Autotriti

Comentarii (4)

  • GAY
    O masina pentru poponari...........
    0 1
  • plus
    .........................sau pentru domnisoare.
    0 1
  • Marian
    Misto
    Super tare. Din spate zici ca e pick-up. Si sistemul de deschidere al usilor e trasatura de familie de la primul Twingo, copiat direct de la dacia 500 (lastun). O masina de super fitze.
    1 0
  • Copie nesimtita
    Copie 100% Honda CRX Del Sol.
    Ca de obicei, francezii sunt praf la imaginatie.
    Sa le fie rusine.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru