OFICIAL: Renault Wind, coupe roadster bazat pe Twingo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 02.02.2010
Renault a dezvaluit astazi primele imagini si informatii ale noului Wind, un coupe roadster capabil sa transporte doua persoane si sa renunte la acoperis in numai 12 secunde.

Asa cum anuntam si saptamana trecuta, Renault va aduce la Salonul Auto de la Geneva un nou model bazat pe Twingo. Numele sau este Wind si se vrea a fi o decapotabila destinata tinerilor care adora sa conduca in aer liber.

Modelul francez este un coupe roadster care masoara 3.83 metri si poate transporta doar doua persoane. Dimensiunile il fac mai degraba un vehicul destinat aglomerarilor urbane, insa capacitatea constanta a portbagajului (270 de litri in orice pozitie a acoperisului) il recomanda si ca un automobil ce poate fi folosit pe distante mai lungi.

Momentan Renault a pastrat secrete detaliile tehnice ale modelului care imprumuta formele actualului Twingo, preferand sa tradeze doar tehnologia inovativa de rabatare a acoperisului. Este vorba despre un sistem pivotant, care transforma modelul coupe intr-o decapotabila in numai 12 secunde.

Mai multe detalii despre noul Renault Wind vor fi facute publice in data de 2 martie, in cadrul conferintei de presa desfasurate la Salonul de la Geneva.

via | Renault

Comentarii (24)

  • foarte frumoasa!
    29 3
  • sunt de acord.
    Intr-adevar . Arata chiar bine. Imi place.
    25 2
  • Not bad
    Nu arata rai deloc. spatele e putin ciudatel dar a reusit
    11 1
  • motor 1.2 TCe 120 cp ? asa se aude :)
    20 2
  • interesanta buburuza
    17 1
  • BV
    Ete na ca invata si Reno sa faca masini frumoase. Hai ca-i simpatica foc.
    3 13
  • reno
    nu-mi place absolut deloc ...
    4 26
  • WIND
    Deosebita. Numele ales suna foarte bine si masina este cu adevarat simpatica. Bv Renault!
    19 2
  • Si la ce bun ca e o masina simpatica daca la noi in tzara nici Twingo nu se comercializeza. Mai vezi cate unul in targurile cu masini.
    7 0
  • Virinel
    Romanu cu par pe "pept"
    Pia nu aduc pentru ca nu e cerere. La noi nu esti barbat adevarat daca nu iti bati nevasta/prietena si daca nu ai masina mare cu portbagaj de peste 400l. Ca sa cari porcu si muraturile iarna sa bagi alimentu la matz pana crapa. SA SA BAGA POTOL LA MATZ PE SISTEM TURBO(diesel) ;). Mai nou si femeile de la noi prefera masinile foarte mari ca sa isi etaleze "valoarea" si "talentul" . Plus ca te lovesti de folclor: masina mica zboara de pe drum, in masina mica mori cand dai cu ea in diverse.
    21 2
  • da
    asa e virinel..ai perfecta dreptate... oricum e frumusica masina...im i place...
    11 2
  • benzinaru'
    ,,,,,,,
    vai ce urata e.
    3 24
  • mishto buburuza,bv Renault!
    11 2
  • doar 2 locuri? arata okay, clipul mi se pare cam repetitiv, era frumos daca ne arata si altceva decat ca... e decapotabila. Problema pe care eu o vad e ca la 2 locuri omul mai are varianta Smart-ului.
    E simpatica buburuza dar nu vad sa aiba clienti la noi in tara. Mentalitatea difera de cea a europei...
    4 13
  • Carlos
    @castravet
    nu mai cauta atata nod in papura ... de ce nu poti sa iei lucrurile asa cum sunt? masina e simpatica, e chic, are un sistem unic de rabatare a plafonului foarte rapid (eu nu am mai vazut la nici o masina asa ceva) si dispune de un motor fasnet, perfect pentru oras... asta trebuie retinut !
    11 5
  • @Sacalul
    e o parere subiectiva. La fel ca a ta. Nu vad care e problema in a-mi exprima parerea. Uiti un lucru irelevant: pe cand tu te uiti la ea probabil fara sa consideri achizitionarea unui model drept o varianta, eu ma gandesc ca are concurenta si nu vad unde s-ar plasa un asemenea model la noi in tara pe piata. Eu asa iau lucrurile. Tu nu ai de cat sa te uiti la ea ca la un poster frumos si... atat.
    5 11
  • Milogu
    Francez
    Da...
    Frumoasa ca sapunu'...
    1 9
  • noname
    interesant
    Ce interesant arata conceptul initial de acum nu stiu cati ani...si unde s-a ajuns... http://www.harikaarabalar.com/data/media/122/2004-Renault-Wind-Concept-posterler-kaliteli-1024x768-arabalar-resimleri-duvar-kagitlari.jpg
    0 0
  • Carlos
    @Castravete
    Nu mai presupune tu ce gandesc eu pentru ca nu ma cunosti. Eu mi-as lua asa ceva. Si daca nu stii unde se incadreaza, asta e pentru ca nu cunosti piata auto in general, nu numai din Romania.
    Opel Tigra cc si Ford Ka sunt cele mai bune exemple de prezenta in Romania. Dar spre deosebire de astea doua, Twingo CC arata de 1.000.000 de ori mai bine. Ar mai fi de mentionat si micra cc, 500 cc, 207 cc chiar daca sunt in clasa mica. Bancheta spate oricum nu se poate folosi pt altceva decat sa-ti pui o geanta de voiaj.
    11 2
  • da, sunt prezente pe piata... insa cu vanzari modeste... iti place sa te prefaci ofensat de orice comentariu de parca ti-ar fi adresat personal. Daca tot am ajuns aici... ce fel de barbat se urca intr-o asemenea jucarie? nu vorbesc de pusti sau femei. Daca tu spui ca ti-ai dori pentru tine o asemenea masina inseamna ca te-am supraestimat. Astea sunt modele create pentru o nisa cam inexistenta la noi in tara. De aceea si lipsa celorlalte modele din trafic, Subliniam doar irelevanta lui pentru piata din Romania, nu incerca tu sa cauti motiv de disensiune.
    1 8
  • Carlos
    Iti spun eu care-i treaba... nu esti tu in contact cu realitatea! sunt o groaza de femei care vor o masina de genul asta... chiar si barbati care ar cumpara-o a 2-a masina sa se strecoare mai usor prin oras. Twingo CC e o masina haioasa si cu personalitate si face o declaratie implicita aspura celui care o conduce. Piata din Romania se maturizeaza indiferent ca vrei tu sau nu.
    6 1
  • mda... uite-te din nou la ea... si spune-mi ca ai ramane cu o urma de demintate daca te cobori dintr-o asemnea masina in fata unui restaurant. Sincer. Ai cumva una din modelele mai sus mentionate, din aceeasi clasa? sau o aperi doar ca sa ai motiv de cearta?
    2 6
  • Carlos
    Pentru asta am Renault Laguna. Am spus ca as lua Twingo CC ca o a 2-a masina! Greu la deal cu boii mici !
    6 2
  • cosmin
    :X::X:X
    frumusik rau..... acum asteptam sa vedem pretzul:D
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru