OFICIAL: Saab 9-4X debutează în Europa în 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 01.07.2010
Constructorul suedez a confirmat recent intenţiile sale de a dezvolta modelul de serie 9-4X. Scandinavii promit ca dată de lansare sfârşitul acestui an.

Saab continuă planul său de revenire pe profit şi anunţă oficial, în cadrul noii sale campanii publicitare "Move your Mind", un nou model care se va adăuga gamei în următorii ani. Este vorba despre crossover-ul anticipat deja de presa internaţională şi botezat 9-4X.

Dacă o confirmare oficială era aşteptată din moment în moment, cu siguranţa data debutului este o surpriză pentru public şi pentru presă. Suedezii promit că noul 9-4X va debuta live spre sfârşitul anului, ceea ce înseamnă că 2010 va marca şi începerea producţiei. Publicul va putea cumpăra sau conduce noul crossover scandinav abia la începutul lui 2011.

Dezvoltarea lui 9-4X se va face pe platfroma Theta, de provenienţă General Motors, care găzduieşte în prezent şi Cadillac SRX. Gama de motorizări va fi una cu care deja ne-am obişnuit: două unităţi pe benzină de 2.0 şi 2.8 litri, acompaniate de un diesel V6 de 3.0 litri, furnizat de italienii de la VM Motori, recunoscuţi pentru experienţa lor în acest domeniu.

Unităţile vor fi acompaniate de un sistem de tracţiune integrală semnat de Haldex, care va fi însă disponibil doar împreună cu transmisia automată cu şase rapoarte.

via | autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru