OFICIAL: Toyota Verso vine la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 25.02.2009
Corolla Verso se transforma in Toyota Verso si vine cu un design nou, inspirat de liniile recente ale constructorului nipon.

Odata cu apropierea debutului Salonului Auto de la Geneva, eveniment care isi va deschide portile marti, 3 martie, premierele mondiale se inmultesc. Iar ultima aparitie in seria de noutati mondiale este Toyota Verso, un monovolum mediu care va intra pe piata europeana in luna aprilie.

Vorbim de urmasul de drept al lui Corolla Verso, care isi mentine forma generala si aspectul practic a generatiei anterioare, dar vine cu un design complet schimbat si adus la nivelul cerintelor moderne ale anului 2009. Dimensiunile exterioare cresc si ele (lungimea va avea sapte centimetri in plus, iar ampatamentul doi), in timp ce coeficientul aerodinamic (Cx) este de 0.29, o valoare foarte buna pentru un monovolum.

"Modul in care se comporta modelul la rulare a fost imbunatatit si, cu ajutorul echipei noastre europene de ingineri, noul Verso a fost setat pentru a asigura o rulare stabila si precisa pe orice tip de sosea europeana", spune Masato Katsumata, seful biroului de inginerie de la Toyota.

Pentru a fi pe gustul clientilor sai europeni, Toyota a gandit nu mai putin de 32 de combinatii posibile ale habitaclului, datorate mai ales versatilitatii modelului.

Viitorii clienti ai lui Toyota Verso se vor putea baza pe trei motorizari pe benzina (1.6, 1.8 si 2.0 litri), si pe dieselul clasic de 2.2 litri D-4D.

In ceea ce priveste transmisia, viitorii posesori ai lui Verso se vor baza in dotarea standard pe o cutie manuala cu sase trepte, optional avand la dispozitie o transmisie automata CVT.

via | Toyota

Comentarii (3)

  • mda
    veche stirea prietene. Acu 2 zile........na ce sa-i faci cand te ocupi de Fifth Gear si alte nimicuri....o iau altii inaintea ta.
    0 0
  • mircea
    @eu
    Multumim pentru ca ne urmaresti.

    Un comentariu legat de noul model Toyota?
    0 0
  • Verso is good
    Verso este un Avensis cu umeri mai inalti, spatiu mai mare, in plus e versatil si e mult mai conventional decat vechiul model. A treia generatie are motoarele si interiorul de la Avensis, o aerodinamica bine pusa la punct si 7 locuri la interior. Din pacate filosofia Vibrant Clarity inca nu a ajuns la apogeu, modelul are unele carente pe linie estetica si spre diferenta de Hyundai si Kia care si-au europenizat modelele, Toyota inca apleaza la un limbaj de corcitura care vrea sa impace trendul japonez cu cel european. Verso are totusi destule bile albe, in spate fiind de fapt Avensis model in fata caruia imi scot palaria.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru