Oficial: Volkswagen Routan, urmasul lui Bulli

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 06.02.2008
Cu o zi inainte de marea premiera de la Chicago, urmasul legendarului microbuz Bulli a fost dezvaluit.

Esential

25.000 de euro va fi pretul de pornire al noului Volkswagen Routan in Statele Unite.
250 de cai putere dezvolta versiunea de top a modelului Routan echipata cu motor V6 de 4.0 litri.

Cu ceva timp in urma, surse din interiorul Volkswagen anuntau renasterea legendarului microbuz Bulli, care a facut furori la inceputul anilor '50. Se pare ca zvonurile au avut un sambure de adevar, constructorul german intentionand sa dezvalui noua generatie a modelului VW Bulli cu ocazia Salonului Auto de la Chicago, care isi va deschide portile maine.

Surpriza pregatita de Volkswagen a fost insa stricata de o incalcare a embargoului, care a dus la publicarea primelor poze si informatii oficiale ale modelului, cu o zi inainte de marea premiera. Noua generatie Volkswagen Bulli se va numi Routan si va fi disponibila mai intai pe piata americana.

Continuatorul microbuzului Bulli a imprumutat platforma si unele componente de la actualul Chrysler Town & Country, dar a pastrat din fericire liniile traditionale Volkswagen. Blocurile optice fata preiau liniile actualelor modele din gama constructorului german, insa designul partii posterioare vine cu un aer nou, mult mai atragator.

Interiorul pastreaza trei randuri de scaune, accesul pasagerilor fiind usurat de cele doua usi cu sistem de glisare.

Locurile din spate ofera un sistem audio-video performant cu ecrane LCD de 9 inch, casti fara fir, telecomanda, navigatie prin satelit cu hard disk de 20 de Gb.

Sub capota, americanii vor regasi propulsorul V6 de 3.8 litri, 197 de cai putere si cuplu motor de 310 Nm, conectat la o transmisie automata cu sase trepte. Versiunea de top va beneficia insa de serviciile unui V6 de 4.0 litri, 250 de cai putere si 358 Nm.

Pentru o mai buna manevrabilitate, Routan va dispune de o suspensie si o directie modificate, imprumutate de la modelele europene. Pentru inceput, Volkswagen a anuntat ca microbuzul Routan va avea un pret de pornire chiar mai mic de 25.000 de dolari.

via | CarScoop

Comentarii (12)

  • new Beetle story
    Ca si new VW Beetle, va fi un fiasco. Broscuta veche era preferata pt ca era ieftina si fiabila. Cea noua nu mai este 'eftina deloc: e la fel de scumpa ca o Skoda Octavia. Asa ca piata pt Routan ramane piata USA.
    0 0
  • claudiu
    Tiguan XXL
    E de fapt un Tiguan strech. Nu-i vad locul in Europa. E prea...americanizat. VW deja au Touran, Sharan, Caddy Maxi, Caravelle. Nu prea isi mai are loc.
    0 0
  • ramdac
    continuator?
    ...din imagini pare a fi o masina ft buna...parte tehnica si dotari bune...dar nu vad absolut nicio legatura cu modelul bulli...nicio trasatura..nimik...mai bine zis un nou model decat un continuator
    0 0
  • mosuzighi
    motorizari
    La ce sunt bune motoarele astea asa de mari (ma refer la consum, poluare etc) daca scot asa putina putere din ele? Nu-i inteleg pe yankei...
    0 0
  • se vede ca e facuta pt americani....si ca aspect, sila motorizari...
    0 0
  • motorizari
    as vrea si eu sa vad un american traversind america cu un clasic 1.9 TDI european . Eu am avut ocazia sa conduc un Lincon Navigator cu un V8 care surprinzator consuma doar 15 litri/100 km .
    0 0
  • traversat America
    Au batut unii recodu' la traversat USA din NY pana in LA cu un BMW.
    0 0
  • 25 000 euro?
    25.000 de euro va fi pretul de pornire al noului Volkswagen Routan in Statele Unite.Atata vor plati americanii? Deci trebuie sa schimbe din Dolari in Euro sa isi cumpere masina?
    0 0
  • 25000 euro sau 25000 dolar?
    In text spune de 25000 dolari iar sub poze se lauda cu 25000 euro. Ciudati editori la acest site. Si Routan-ul acesta e exact aceiasi chestie ca Honda si Toyota din aceasi clasa de monovolume. Parca le-ar fi copiat pe alea. De fapt alea doua sunt in topul vanzarilor la americani. VW tinteste sus nu gluma. Doar Toyota le-a promis ca-i vor intrece si le vor sufla piata in ternationala cat de curand.
    0 0
  • Flavius
    Ratan
    VW facuse mai demult o incercare,zic eu reusita cu un Bulli restilizat.Asta e pur si simplu oribil.
    0 0
  • luxxxien
    decat urata
    si cu asta am spus tot
    0 0
  • luxten
    intrebare
    nu cumva e noul sharan, adica un touran ceva mai mare. sharan s-a vandut execrabil si aveau nevoie de o poveste cum ca e continuatorul lui bulli. Apropo Bula la plural = Bulli.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru