Opel planuieste fabricarea unei versiuni SUV a lui Ampera

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 28.11.2009
Opel planuieste fabricarea unei versiuni SUV bazata pe platofrma modelului Ampera. In cazul in care proiectul este acceptat este posibil sa vedem acest model incepand cu anul 2013.

Nissan Qashqai si Peugeot 3008 vor avea pe piata auto un nou rival produs de Opel. Inginerii si designerii constructorului german se gandesc la fabricarea unei versiuni SUV bazata pe platforma modelului Ampera, versiunea europeana a lui Chevrolet Volt, chiar daca in acest moment tehnologia pentru reincarcarea bateriilor motorului electric nu este foarte dezvoltata.

Nick Reilly, seful General Motors, a declarat ca este posibil ca Ampera SUV, asa cum este botezat momentan, sa fie comercializat in Europa incepand cu anul 2013. Daca media consumului de carburant anuntat de GM pentru Chevrolet Volt, fratele american al lui Opel Ampera, este de 1.03 litri/ 100 km, crossover-ul german anunta un consum mediu de 1.3 litri/ 100 km.

In ceea ce priveste planurile pentru fabricarea unor noi hibride, GM a pus deja pe hartie proiectul lui Cadillac Converj, model asteptat sa-si faca debutul pe piata auto in anul 2012.

via | cartech

Comentarii (1)

  • george
    GM IS BACK ALREADY
    with some more fresh, steamy bullshit...

    Ei nu l-au facut nici pe Volt/Ampera eficient inca si se gandesc deja la un model SUV. Care, cu propulsie electrica, este de-a dreptul o gluma reusita...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru