Opel provoacă studenţii să deseneze viitorul Ampera

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 16.01.2012
Opel vrea să deseneze generaţia 2020 a lui Ampera cu ajutorul studenţilor europeni. Competiţia a început deja, iar proiectele câştigătoare vor fi alese în luna mai.

Opel le propune studenţilor din Europa un concurs de design interactiv. Acesta se derulează pe site-ul www.cardesigncontest.com, are loc în două etape şi vizează aspectul viitorului Ampera, model aşteptat să debuteze în 2020. Desenele care se vor califica în finală trebuie să respecte tema Măiestria sculpturală se întâlneşte cu precizia germană, iar designerii trebuie să ia în considerare tehnologiile, materialele şi elementele care vor face proiectele lor să fie cât mai eficiente şi cât mai dinamice.

Competiţia a fost lansată astăzi şi este deschisă studenţilor universităţilor de design din Europa. Cei care vor câştiga vor primi un loc plătit la studiourile de design Opel/Vauxhall din Europa, un pas uriaş în carierele lor de designeri, indiferent dacă vor rămâne sau nu în industria auto. De data aceasta, competiţia foloseşte social media într-un mod unic, prin care publicul poate să comenteze fazele de lucru ale unui proiect şi rezultatul final, iar toate proiectele sunt vizibile încă de la început. Modul în care studenţii răspund la feedback este unul dintre factorii importanţi în găsirea finaliştilor.

În prima etapă a concursului, studenţii trebuie să pregătească o ipoteză de exterior şi o ipoteză de interior pentru viitorul Ampera.

Până în mai 2012, operele lor vor fi evaluate şi finaliştii vor fi selectaţi. Apoi, grupul de finalişti va lucra la modelele pe care le-au desenat până în luna august, când competiţia se încheie şi este ales învingătorul. Toate operele finaliştilor vor fi expuse la Salonul Auto de la Paris din septembrie 2012, unde va fi prezentat şi câştigătorul.

Via | Cardesigncontest

Comentarii (1)

  • Ma cam pricep sa desenez masini, dar desenez din lateral, poate ma pricep si din colturi!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru