Opel va supravietui chiar daca GM da faliment

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 17.04.2009
Divizia europeana a companiei GM va supravietui in continuare chiar daca General Motors America va da faliment.

Dupa cum stiti, compania americana General Motors ar putea fi obligata sa declare insolventa in urmatoarele saptamani. Odata cu GM, marca Opel era si ea in pericolul de disparitie. Oficialii GM Europe asigura publicul ca marca germana va supravietui indiferent de ceea ce se intampla in America.

Potrivit unui purtator de cuvant al GM Europe, Opel a reusit sa stranga o rezerva de lichiditati suficient de mare cat sa ii permita sa supravietuiasca chiar daca GM ar declara insolventa. Rezerva de lichiditati a companiei Opel este unul dintre pasii principali catre asigurarea supravietuirii si obtinerea unui sprijin mai puternic din partea statului german.

GM a semnat o intelegere cu Opel care ii obliga pe americani sa returneze patentele Opel pe care le-au folosit pana acum, in schimbul renuntarii la pretentiile financiare din partea General Motors. Compania americana a aplicat o strategie similara si cu suedezii de la Saab, in speranta ca isi va micsora deficitul creat de acestia. Oficialii GM si Opel nu au comentat ipoteza semnarii unei intelegeri privind transferul de patente.

Via | Leftlane

Comentarii (3)

  • in sfarsit o veste buna....ma bucur....si m-am mai linistit.ar fi fost pacat ca Opel sa dea faliment, ptr ca tinea in spate tot GM-ul(impreuna cu Vauxhall si Chevrolet,dar mai ales Opel avea profit). imi pare rau de Saab...sper sa nu falimenteze
    0 0
  • carcoteala de pranz
    "GM a semnat o intelegere cu Opel care ii obliga pe americani sa returneze patentele Opel pe care le-au folosit pana acum, in schimbul renuntarii la pretentiile financiare din partea General Motors."

    Adica GM a luat patentele Opel si mai are si pretentii financiare!?

    Sau fraza de mai sus este cam asa:

    "GM a semnat o intelegere cu Opel care ii obliga pe americani sa returneze patentele Opel pe care le-au folosit pana acum, in schimbul renuntarii la pretentiile financiare din partea" Opel.
    0 0
  • jiji de la pipera
    Pai si nu gaseau ei in toata Germania "patente" trebuiau sa le aduca din state.Le-as fi zis la americani sa si le bage undeva....

    P.S
    Pentru cei ingusti la minte era o gluma!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru