Organizaţia de protecţie a animalelor din SUA le propune proprietarilor de Mazda6 să le doneze maşinile

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 09.03.2011
Organizaţia PETA din Statele Unite ale Americii le propune proprietarilor de Mazda6 afectate de recall-ul cauzat de păianjeni să le doneze maşinile pentru a salva arahnidele respective şi a proteja alte specii de animale.

Organizaţia PETA din Statele Unite ale Americii, cunoscută pentru devotamentul cu care apără necuvântătoarele, a făcut un apel pe site-ul său oficial la proprietarii de Mazda6 afectaţi de recall-ul anunţat recent de oficialii mărcii nipone. Mai precis, cei de la PETA le propun proprietarilor de Mazda6 din SUA să le doneze maşina în loc să o ducă la service pentru efectuarea operaţiunilor dictate de recall. Motivul din spatele acestei cereri este protecţia păianjenilor care şi-ar fi putut face cuibul în rezervorul de vapori de carburant al modelului respectiv.

Cei de la PETA au mers chiar mai departe cu această cerere, amintind de o membră care se temea de şoareci şi a găsit un asemenea animal în torpedoul unui Jeep nou. Aceasta a donat imediat automobilul, cu tot cu şoarece, pentru a proteja animalul. Acum, fosta ei maşină este folosită pentru protecţia altor animale. Orice automobil Mazda6 donat membrilor PETA ar fi folosit exclusiv în scopul menţionat mai sus, subliniază cei de la PETA în comunicatul lor de presă.

Oficialii Mazda nu au comentat încă propunerea celor de la PETA.

Via | Autoblog

Comentarii (14)

  • nu mai bine le doneaza doar rezervorul cu pricina.. si cate un galon de benzina ( ca sa asigure vaporii :P )

    ... incepe sa fie atat de frecventa aparitia stirilor despre cretinatati debitate de americani ca . . . nu vreau totusi sa trag o concluzie asupra intregii natii . . .
    30 2
  • Mult mai bine ar fi ca membrii PETA sa inceapa sa-si doneze organele. Macar pot ajuta unii oameni ca pe pamant prea fac umbra degeaba. Idei mai stupide n-am mai auzit in viata mea.
    25 2
  • in numele ecologiei, donati toate averile voastre..... noua.... :)
    22 2
  • Stiti care e partea buna? Ca daca ai avut o zi proasta e o placere sa citesti stiri despre ideile americanilor. Brusc te inveselesti. Iar in cazul de fata nu pot decat sa spun LOL :))))
    23 1
  • think again!
    ce nu stiu antevorbitorii e ca in SUA donarea masinii propietate are ca rezultat deduceri importante din impozitul anual datorat de orice cetatean american

    Nu stiu cum au primit proprietarii de mazda aceasta cerere dar din punct de vedere financiar e o metoda de ramane cu un extra cash in buzunar si a scapa, in acelasi timp, de o lucru ce produce de multe ori cheltuieli inutile.
    1 15
  • Reduceri
    @gelu:
    Vrei sa zici ca eu daca dau bani pe masina (ca nu e gratis nicaieri), apoi o donez unei organizatii, primesc deduceri importante din impozitul anual.
    Si... asta inseamna ca raman cu extra cash in buzunar?
    Da' la pretul masinii te-ai gandit vreun pic?

    Prefer sa raman cu cash-ul necumparand masina, daca tot n-am nevoie de ea, nu crezi?
    14 0
  • zarnesteanu
    Baieti,
    Uneori atata prostie devine obositoare. V-ati gandit vreodata ... ?

    Cand atunci cand ai bani (nu neaparat milioane) si grijile materiale nu mai sunt o problema de zi cu zi, incepi sa vezi un pic altfel lucrurile? Intre multe schimbari care intervin in actiunile noastre si perceptia valorilor din jurul nostru este si faptul de a dona, de a te implica in actiuni caritabile. Fiecare din noi, daca ar fi intrebat, ar gasi pe cineva cui sa-i intinda o mana de ajutor. Sunt absolut sigur de asta. Daca ai avea 1 miliard de dolari, chiar ai tine totul pentru tine cu degetele inclestate si ti-ai astupa urechile la cererile de ajutor? Bogatia si suferinta sunt enorme in lumea asta, uneori foarte apropiate una de alta.

    In Statele Unite exista oameni care au enorm de multi bani, mult mai mult decat ne putem inchipui sau am vazut la televizor sau am citit pe internet, etc. Pe urma sunt si mai multi care au bani sa-i intoarca cu lopata. Actori, sportivi, celebritati de tot felul sunt "saraci" pe langa ei din punct de vedere financiar. Si totusi, ce mi se pare frumos la toti indivizii astia este ca nu incearca sa iasa in evidenta, nu se expun porceste, cum se intampla in alte parti ale lumii.

    Este chiar asa de neconceput ca o persoana sa-si doneze masina pentru ca a gasit un soarece in torpedou? Pentru cineva care inca se zbate pentru mancarea zilnica, pentru nota de plata la apa calda sau pentru chirie, da, este greu de imaginat. Dar repet, sunt oameni pentru care 5-6000$ sunt maruntis in buzunar.

    Nu mai stiu care este situatia in ziua de azi, dar ati avut vreodata ocazia sa vedeti motivele pentru care un neamt isi schimba masina? Oamenii pot fi foarte pedanti, sau pretentiosi si sunt dispusi sa plateasca pentru asta. Care e problema? Ca isi permit? Munceste si tu la fel, pune-ti mintea la contributie si o sa vezi ca sunt mii de feluri de a te imbogati, perfect legal. In ziua aia o sa intelegi ca lucrurile pot fi vazute si altfel.

    Faptul ca PETA le-a propus sa-si doneze masinile poate parea absurd. Pentru o tara ca Romania, Congo sau Uzbekistan. Dar nu si pentru Statele Unite. Iar faptul ca un bursuc si-a dat banii pe mazda, nu ar fi de mirare ca PETA sa-i ofere temporar si o cusca. Unii sunt recuperabili si pot fi lasati dupa o vreme in libertate, sa se descurce singuri, pe picioarele lor.
    2 10
  • NeoGalaxy
    Beyond My Fear
    Cea mai "originala" idee auzita de mine pana acuma "donarea unei masini pentru ca niste paianjezi sa-si faca cuib". Bestial ce pot sa spun :) Personal le-as recomanda celor de la PETA o vizita pe la un doctor si niste teste pentru ca... au probleme grave cu materia cenusie, probabil aceasta din urma... este in cantitati foarte mici in creierul lor.

    Cat despre faza cu "exista oameni cu enorm de multi bani in buzunare" imi aduc aminte ca acesti oameni cu "enorm de multi bani in buzunare" nu sunt in stare sa dea 10% bacsis la un restaurant si tin la banii lor cu dintii si chiar daca au bani de nu stiu ce sa faca cu ei, singurul lucru la care se gandesc este cum sa faca si mai multi. Probabil exista si persoane care se gandesc si ce sa faca cu banii lor, gen ajutorarea altor semeni in suferinta sau proiecte importante, dar... inca nu s-a nascut nici unul in Americana pana acum.

    Plus cei care si-au cumparat o Madza nu cred ca sunt nici milionari si sigur nici miliardari in dolari, ci tocmai invers.

    Cand ai bani, da oamenii vad diferit lucrurile, in principal se gandesc cum sa faca si mai multi. Cat despre acte caritabile --> vise si nimic mai mult. Nici Bill Gates nu i-ar da unui cersetor de pe strada 100$ in ciuda faptului ca nu stie ce sa mai faca cu banii. Si nici nu ar scadea pretului unui SO ca Windows 7 depilda sau sa lucreze la o noua varianta, client oriented... pentru ca "money talks". Shit happens!
    5 0
  • @zarnasteanu
    te-ai gandit ca cei care au cuparat o mazda nu intorc banii cu lopata ?
    3 0
  • zarnesteanu
    @RTI
    Mda, probabil ca cei care-si cumpara Jeep sunt uluitor de bogati :)
    1 0
  • pentru o mai buna informare
    http://www.irs.gov/charities/contributors/article/0,,id=182760,00.html

    http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p4303.pdf
    0 0
  • donatorul
    Zamesteanu .... de unde sti tu toate superlativitatile alea despre americani ??? eu stau intre ie si nu am vazut nimic din ce povestesti tu acolo , nu-ti doneaza nimeni nimic aici
    Cei e mai fac acte caritabile o fac sa-si reduca taxele la stat si pentru publicitate
    Si aia cu PETA sau ASCPA nu-s ei asa mari salvatori de animale , daca le duci o pisica sau un caine de care nu mai ai nevoie , in 2 saptamani il omoara
    ................ de la prea mult McDonald ti se trage

    apropos ... am un Bugatti Veyron si as vrea sa-l donez ca mi s-a flecit o musca de oglinda .... musca si-a dat acordul de a dona organe
    5 1
  • Merc Driver
    @zarnesteanu
    Te-ai gandit vreodata ca polemica ta se adreseaza de fapt romanilor din Romania (80-90% din ei traiesc cu 400 de euro / luna si oricat ar incerca sa faca bani (seriosi) legal, nu se poate)?
    1 1
  • tomita
    - 400 iepuroi din care mai platesti si chirie ^_^
    - oricum am intoarce problema e o stire senzationala. face senzatie suficienta ideea asta de a-ti dona masina din cauza unui paianjen in rezervor. si de unde se stie ca e o familie de paianjeni acolo?!
    revenind la ideea de baza, insectele sunt de departe cele mai multe fiinte de pe pamant. in comparatie cu ele, oamenii sunt la limita sa fie considerati pe cale de disparitie. cum oare sa vrei sa zici ca trebuie sa salvezi niste paianjeni.
    daca e nevoie, si ma simt darnic in buzunar ma dedic pt nu stiu ce specie in pericol (ceva balene, delfini & stuff).

    PS: doar daca paianejul ala imi curata toate mustele moarte de pe botul masinii atunci se justifica existenta lui infima
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru