Panamera se lanseaza la Shanghai, nu la Geneva

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 01.12.2008
Porsche a renuntat la ideea de a lansa in premiera Panamera la Salonul de la Geneva, urmand sa trimita modelul la Shanghai.

Saloanele auto importante ale lumii tind sa treaca in umbra, in locul acestora rasarind evenimentele din Asia. Porsche a anuntat ca a decis sa amane prezentarea oficiala a lui Panamera, modelul urmand sa fie lansat oficial in fata publicului la Salonul de la Shanghai (aprilie 2009) si nu la Geneva (martie), asa cum era anuntat initial.

Mutarea sefilor Porsche reflecta, spun acestia, cresterea in importanta a pietei auto chinezesti, indiene si rusesti in raport cu cea europeana. In anul fiscal 2007-2008, Porsche a reusit sa vanda 8190 de unitati in China, mai mult decat dublu fata de anul fiscal precedent. Cresterea din China a avut loc in paralel cu o scadere a vanzarilor pe pietele traditionale ale Porsche, Germania coborand cu 5.4 procente in aceasta perioada.

Desi schimbarea este una cu impact major in ceea ce priveste strategiile viitoare ale constructorilor importanti la nivel global, Porsche nu a renuntat la prezentarea oficiala de presa si la test-drive-ul pentru presa, care vor avea loc in Germania, in luna iunie 2009.

Pe de alta parte, in conditiile in care criza financiara globala i-a facut pe unii constructori sa renunte la targeturile initiale legate de vanzari si productie, Wendelin Wiedeking, seful Porsche, sustine ca germanii nu vor abdica de la tinta anuala de 20.000 de unitati vandute pentru Panamera. Acesta a tinut insa sa anunte ca Porsche nu va produce in niciun caz mai multe masini decat vor cere comenzile: "In acest caz, voi interveni personal", sustine Wiedeking.

via | Automotive News

Taguri: Panamera, Porsche

Comentarii (1)

  • probabil din punct de vedere tehnic o bijuterie dar ca look, naspa
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru