Peugeot a vândut 30.000 de unităţi RC-Z

De Cornel Șocariciu
Publicat Duminica, 26.06.2011
Roadster-ul francez RC-Z se bucură de un mare succes în întreaga lume. Oficialii din Hexagon au anunţat că pe poarta uzinei din Graz a păşit exemplarul cu numărul 30.000

Alianţa PSA Peugeot-Citroen îşi continuă turul de forţă în ceea ce priveşte vânzările. Dacă acum puţin timp vă informam că Citroen a vândut 100.000 de exemplare ale lui DS3, acum este rândul celor de la Peugeot să se laude că au comercializat 30.000 de unităţi RC-Z.

Modelul francez a intrat în producţie în luna aprilie a anului trecut şi a reuşit să-şi surclaseze rivalul direct de la Audi. Exemplarul cu numărul 30.000 care a părăsit poarta uzinei din Graz, Austria, face parte din ediţia limitată Asphalt. Peugeot RC-Z este comercializat pe 80 de pieţe din întreaga lume, iar anul viitor va poposi şi în China.

Principalii clienţi pentru roadster-ul din Hexagon sunt francezii, care au cumpărat 7.337 de exemplare, britanicii care au în garaje 4.070 de unităţi şi germanii care au achizoţionat 3.614 de exemplare. În Belgia, Peugeot a vândut 1.755 de unităţi, iar în Italia 1.078 de clienţi se bucură de serviciile oferite de RC-Z. În ceea ce priveşte motorizările alese, 66% din clienţi au optat pentru propulsoare pe benzină, iar restul, de 34%, au achiziţionat un diesel.

Via | Caradisiac

Comentarii (3)

  • RC-Z
    e si normal sa aiba vanzari bune, e absolut splendid
    Sunt 2 si in Iasi(unul negru si unul portocaliu) absolut superbe
    9 4
  • este 1 si la sibiu.......ura...
    @AutoMarket......RC-Z este un model 100% coupe.....
    roadster este definitia unui model decapotabil cu 2 locuri.....gen Z4,SLK
    9 0
  • un roadster are capota lunga, plonjata... rc-z NU e roadster
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru