Peugeot ar putea forma o alianta cu Mitsubishi

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 04.09.2009
Publicatia fracenza La Tribune a anuntat o potentiala colaborare dintre Grupul PSA Peugeot-Citroen si japonezii de la Mitsubishi.

Francezii de la Peugeot iau in considerare o potentiala alianta cu japonezii de la Mitsubishi. Primele informatii despre aceasta potentiala alianta dintre Grupul PSA Peugeot-Citroen si Mitsubishi au aparut in publicatia franceza La Tribune. Francezii nu au citat nicio sursa atunci cand au declarat ca directorul Peugeot, Philippe Varin, ia in considerare o alianta cu Mitsubishi.

Cei doi producatori de automobile si-au unit deja fortele in urma cu ceva vreme pentru a dezvolta un vehicul electric, si au un parteneriat in Rusia. Mai mult de atat, Peugeot 4007, Citroen C-Crosser si Mitsubishi Outlander impart deja aceeasi platforma. Conform francezilor de la La Tribune, o colaborare intre Peugeot si Mitsubishi ar fi ideala din punct de vedere tehnic si geografic. Avand in vedere legaturile existente dintre cei doi constructori, nu ar fi dificil pentru acestia sa formeze un parteneriat, care ar putea sa le aduca castiguri insemnate si sa formeze noi modele.

Desigur, Peugeot si Citroen impart platforma lui 107 si C1 cu japonezii de la Toyota, si au deja un contract cu germanii de la BMW privind dezvoltarea de motoare.

Cu toate acestea, existenta acestor parteneriate nu exclude posibilitatea semnarii unei aliante globale cu cei de la Mitsubishi.

Via | AFP (inreg.)

Comentarii (2)

  • nu ar trebui sa ne mai mire astfel de "aliante" -- scopul jocului este sa aduci profit , iar o metoda de a creste profiturile este aceea de a imparti costurile R&D si acelea de penetrare a pietelor

    mi se pare firesc pentru 2 producatori "mai mici" sa imaprta costuri de dezvoltare , piese , etc - scad costurile prin majorarea cererii unui produs ( logic intr-o economie de piata bazata pe concurenta )
    2 0
  • mda
    N-ar fi prima alianta fraco-nipona (vezi Renault-Nissan).
    PSA ar avea avantaje serioase in R&D de pe urma acestei aliante , insa Mitsubishi castiga piete noi de desfacere.
    Sunt foarte curios cine iese mai bine din alianta asta. :)
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru