Peugeot: "Modelele noastre si-au pierdut frumusetea"

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 17.09.2009
Noul sef de design Peugeot a declarat intr-un interviu ca modelele "leului" trebuie sa-si recapete liniile atletice. Potrivit acestuia, ultimul astfel de model Peugeot a fost Coupe-ul lansat in 1996.

Instalat de curand in scaunul de sef al departamentului de design Peugeot, Jean Pierre Ploue critica gama actuala de modele a "leului". Fost designer sef la Citroen, acum responsabil de look-ul intregului grup PSA, Ploue a acordat recent un interviu in care vorbeste despre modelele Peugeot.

Francezul a afirmat ca e nevoie de o strategie noua pentru a revolutiona aspectul viitoarelor modele Peugeot. "Avem nevoie de o imagine mai atletica, masinile trebui sa fie mai sportive. Peugeot trebuie sa creeze din nou automobile frumoase si atragatoare", a concluzionat Ploue.

Proaspatul sef de design a recunoscut ca ultimul model creat pentru a sublinia aceste atribute a fost celebrul Peugeot Coupe, lansat in 1996, desenat pe atunci de italienii de la Pininfarina. Chiar daca liniile de succes au fost trasate de o casa de design, Ploue a subliniat nevoia de a naste o noua filosofie in atelierele proprii, fara a mai apela la nume consacrate din industrie.

Primul model care va ilustra noua directie spre care se indreapta brandul francez, este asteptat sa debuteze in lunile urmatoare.

Surse din interiorul Peugeot afirma ca pionierul noii filosofii de design ar putea fi lansat in 2010, odata cu aniversarea celor 200 de ani de existenta Peugeot.

Influentele noului sef de design se vor resimti oficial abia in 2011, cand Peugeot va lansa noua generatie a modelului 208.

via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru