Peugeot surprinde Audi: francezii aduc un 908 diesel-hibrid la Le Mans!

De Cornel Șocariciu
Publicat Marti, 01.03.2011
Peugeot Sport a prezentat în cadrul Salonului Auto de la Geneva modelul 908 HYbrid4. Acesta a fost conceput pentru a participa în cursele de anduranţă şi dispune de un tren de rulare diesel-hibrid.

După prezentarea din februarie a noului 908, constructorul francez Peugeot Sport vine la Geneva cu versiunea diesel-hibrid a acestuia. Noul 908 HYbrid4 a fost conceput pentru a îndeplini ultimele reglementări în ceea ce priveşte cursele de anduranţă şi face parte din noua ofensivă a francezilor.

Sistemul implementat pe 908 HYbrid4 recuperează şi stochează energia cinetică generată la frânare în baterii de tip litiu-ion şi o eliberează automat în timpul accelerării fără a mai fi necesară introducerea funcţiei "push to pass". Maşina francezilor va putea rula 100% în modul electric doar în dreptul standurilor. Şasiul lui 908 HYbrid4 este are o structură monococă şi este fabricat din fibră de carbon.

Sub capota acestuia regăsim un propulsor V8 de 3.7 litri HDi capabil să producă 550 de cai care va fi asistat de un motor electric de 80 de cai. Puterea ansamblului hibrid va fi transmisă roţilor prin intermediul unei cutii de viteze secvenţiale cu şase rapoarte.

În ceea ce priveşte dimensiunile lui 908 HYbrid, acesta măsoară 4.640 milimetri lungime, 2.000 milimetri în lăţime, iar ampatamentul este de 2.950 milimetri.

Oficialii Peugeot Sport au planuri mari cu noul venit. Aceştia vor ca maşina să fie gata pentru a participa în sesiunile de teste dinaintea Cursei de 24 de ore de la Le Mans, dar nu o vor introduce în cursă în 2011.

Via | Peugeot Sport

Comentarii (8)

  • Bravo Peugeot, am citit despre istoria BMW au avut si ei cateva victorii in aceasta cursa dar nu inteleg de ce s-au retras, oricum succes Peugeot.
    9 6
  • Andrei
    @ Automarket
    Cei de la Peugeot îi surprindeau cu adevarat pe Audi, doar daca alergau in cursa de la Le Mans din 2011 cu acest model diesel-hibrid . Pana in 2012, daca testele Peugeot vor fi incurajatoare, nu este exclus ca Audi ( beneficiind de resursele practic nelimitate ale VW Group ) sa alinieze la startul cursei de la Le Mans 2012, propriul bolid diesel-hibrid cu mari sanse la victorie .
    8 4
  • Mai intai sa castige macar o data cu un diesel conventional si apoi sa se arunce in cursa cu hibrizi. Consider ca Peugeot exagereaza. A avut mare incredere in masini in anii trecuti si nu a castigat, cel putin anul trecut nu a fost bine deloc pentru Peugeott.
    7 2
  • Titlul articolului te lasa masca!Dupa multele "victorii" pe care le-au avut,cu masina asta i-au terminat pe cei de la Audi!
    5 0
  • jacque
    Au avut multe victorii in curse de anduranta. Au castigat si cursa de 24 de ore o data. Dar exista si alte curse de "dimensiuni" mai reduse, in timpul anului, din care au castigat o parte...
    0 3
  • debitati comentarii aiurea, in necunostinta de cauza...
    cei de la Peugeot au debutat in 2007 le mans
    au castigat in 2009...
    si au avut masina mult mai rapida!!! si in 2010, dar si-au batut joc si au avut si ghinion in acel an.
    Lupta din acest an, practic va fi, cea mai cea, pt ca ambii constructori vin cu noutati.
    Iar, da, ar fi fost ceva sa participe de anul acesta cu hibridul, dar nu stiu daca era posibil dupa regulile LMP1.

    Nu va mai dati cu parerea daca habar nu aveti de aceasta cursa.
    0 1
  • completari
    Primul hibrid diesel din lume este Peugeot 3008.
    Deja disponibil pt vanzare.
    2.0hdi de 163 cp + electric de 37cp.
    sistem stop&start si altele de genul asta.

    Era intr-un fel normal sa arunce la lemans o provocare de acest gen.

    Si ca sa citez un comentariu de mai sus... sa vedem daca "resursele nelimitate ale WV" vor face fata.

    Apropo... exista ceva hibrid la WV-AUDI in comercializare??? (peugeot are I-on =100%electric si 3008 hybrid4).
    Va rog sa-mi spuneti!
    1 1
  • noi completari
    Orice Inginer si mecanic din lumea asta stie ca cel mai performant motor din lume este cel facut de Peugeot.Legat de cursa de anduranta de anul trecut se stie ca Peugeot putea castiga detasat cursa daca nu faceau upgrade de motor inainte de inceperea cursei,adica au facut un extra test pentru ca de la bun inceput se stia ca au motoarele mult mai puternice decat cei de la Audi.Si daca e sa vorbim de alte campionate Peugeot e mereu fruntas
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru