Peugeot Urban Crossover - francezii se pregătesc să atace Nissan Juke

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 24.04.2012
Peugeot a expus la Salonul Auto de la Beijing conceptul Urban Crossover, un SUV de segment B, ce îşi propune să se dueleze cu Nissan Juke.

Peugeot a intuit de mult potenţialul pieţei auto din China şi acordă o atenţie deosebită acestei zone. O dovedeşte chiar prezenţa sa la Salonul Auto de la Beijing şi surpriza pe care a pregătit-o publicului. Este vorba despre debutul mondial al conceptului Urban Crossover, o propunere globală a francezilor pentru SUV-urile de segment B.

În comunicatul de lansare, Peugeot precizează că până în 2050, 5.3 miliarde de oameni vor locui în marile oraşe, ceea ce înseamnă că pentru mobilitate ei vor avea nevoie de un vehicul compact şi ecologic. Urban Crossover Concept se vrea a fi tocmai această soluţie, creată de constructorul european cu cea mai mare experienţă în producerea de automobile mici: peste 15 milioane de unităţi ale seriei 200.

Pentru elaborarea conceptului şi-au dat mâna trei birouri de design Peugeot, localizate în Paris, Shanghai şi Sao Paolo. Scopul lor a fost să combine eleganţa şi rafinamentul unui sedan, cu atitudinea impunătoare şi rebelă a unui SUV într-un automobil versatil şi spaţios, atribute definitorii ale acestui segment.

Deşi Peugeot refuză să claseze Urban Crossover într-un anume segment, dimensiunile sale, 4.14 metri lungime şi 1.74 metri lăţime, îl recomandă ca un adversar direct pentru Nissan Juke.

Urban Crossover adoptă filosofia de design Peugeot, cu o grilă fluidă, o capotă sculptată şi bosaje asemănătoare cu cele ale modelelor 508 şi 208.

Posteriorul este dominat de lumini LED şi de un acoperiş dublu curbat, ca în cazul coupe-ului RCZ.

Comentarii (4)

  • like
    9 1
  • Juke e unul singur
    Toata lumea vrea sa fie ca Nissan Juke !

    Hyundai, Ford, Land Rover si acum Peugeot...
    21 3
  • sa nu uit Opel cu al lor "fenomenal" Moka :))
    19 1
  • ????
    @Tipic Bogdan Mirica:seria 200 e "compacta",zic ca e mai degraba sub-compacta!
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru