Platforma viitorului Ford Focus ST va da naştere noului Capri

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 01.11.2010
Noua generaţie a lui Ford Capri ar putea fi prefigurată de un concept care va debuta la un salon auto din Europa în 2011. Modelul va fi bazat pe noul Ford Focus ST.

Potrivit celor de la Autoblog.it, Ford va crea o nouă generaţie a lui Capri pe baza noului Focus ST. Modelele vor împărţi aceeaşi platformă şi vor utiliza acelaşi motor. Diferenţa dintre acesta va sta în forma caroseriei şi design-ul exterior. Astfel, Capri va reprezenta versiunea Coupe a lui Focus, iar modelul ar putea să fie oferit cu un număr limitat de motorizări, dacă nu chiar cu o singură motorizare – cea preluată de pe ST. Scopul principal al acestei mişcări ar fi crearea unui rival pentru Volkswagen Scirocco.

Dezvoltarea unei noi generaţii a lui Capri nu este ceva nou în ceea ce priveşte zvonurile, dar această informaţie prezintă ceva nou faţă de ceea ce am auzit până acum. În mod evident, cei de la Ford ar fi preluat platforma lui Focus pentru dezvoltarea unui coupe de clasă compactă, iar problema se rezumă la renaşterea numelui Capri. Pentru o luptă "egală" cu VW Scirocco, ar fi indicat ca Ford să ofere o gamă bogată de motorizări, pentru a atrage atât clienţii care îşi doresc doar imaginea unui asemenea model, cât şi clienţii care doresc performanţe deosebite sau o îmbinare a acestor caracteristici.

Indiferent de ce va fi viitorul Ford Capri, modelul este aşteptat să debuteze în versiune concept la un salon auto important din Europa. Cei de la Ford nu vor aduce modelul Capri la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2011 deoarece generaţia precedentă a fost vândută doar în Europa, reprezentând "vărul din Europa" al lui Mustang, cel puţin în ceea ce priveşte ideologia.

Via | Autoblog.it 

Comentarii (1)

  • n-ar fi rau sa renasca capri....era chiar fain.da sa faca un capri dar sa pastreze din specificul modelului vechi acele forme rotunjite,alungite ...in fine succes!
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru