Porsche 918 Spyder va fi livrat abia după ce va fi achitat integral

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 22.03.2011
Cei care îşi doresc în garaj un exemplar al exclusivistului supercar 918 Spyder, trebuie să vireze în contul Porsche întreaga sumă de 645.000 de euro.

Porsche vrea să se asigure că toate exemplarele 918 Spyder pe care le va produce îşi vor găsi un client. Drept pentru care a expediat deja dealerilor săi o scrisoare prin care explică modul în care vor putea fi preluate comenzile pentru cel mai scump Porsche din istorie.

Supercarul hibrid se va vinde cu 645.000 de euro. Suma, destul de piperată, va trebui achitată integral înainte de livrarea maşinii. Pentru a putea intra însă în posesia maşinii, proprietarul va fi nevoit să parcurgă mai multe etape.

Mai întâi este nevoie de completarea unui formular de achiziţie, pe care dealerul îl trimite biroului central. După ce este analizată cererea şi se verifică disponibilitatea, Porsche răspunde clientului şi percepe în acelaşi timp un avans, care reprezintă un sfert din valoarea integrală. Odată ce suma a fost achitată, comanda este automat înregistrată.

Următorul pas este achitarea a încă unui sfert din valoarea integrală, la maxim un an de la plasarea comenzii şi intrarea în producţie a exemplarului.

Vânzarea se finalizează după ce clientul decide să achite şi restul bani, până la 645.000 de euro. Mulţumită acestui sistem, Porsche va reuşi să se menţină pe profit şi să nu producă mai mult decât cererea.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • mda......
    vino la FLANCO........
    cumperi acum..........platesti la anu........
    vino la PORSCHE......
    platesti acum............primesti peste 2,3 sau 4 ani..........
    strategie de 2 lei.......respecte pt Bugatti(si VW)care dau o masina de 5 milioane pentru 1.5.......
    6 17
  • @ tzenu_bmw
    Toata productia de 918 exemplare a lui Porsche 918 Spyder va fi vanduta in maxim o luna de zile .
    Porsche a anuntat ca va produce modelul 918 Spyder in doar 918 exemplare . Tinand cont de exclusivitatea sa, majoritatea analistilor auto considera ca intreaga productie va fi foarte repede vanduta, acestia considerand ca nu va fi suficient sa ai bani, ci va fi nevoie " sa ai pile " la Porsche pentru ca acest model va deveni in scurt timp mult mai valoros decat suma pe care o cere Porsche . Ca fapt divers, in SUA traiesc aprox. 6 milioane de milioanari in dolari, in Japonia 4 milioane, in Germania 3 milioane iar in China peste un milion de milioanari, prin urmare nu va fi foarte greu ca Porsche sa gaseasca 918 cumparatori pentru 918 Spyder . Un analist auto italian spunea recent ca azi a devenit mai simplu sa vinzi o masina de cateva sute de mii de euro decat sa vinzi o masini din clasa compacta, facand aluzie la Fiat Bravo, ce s-a dovedit un esec comercial inclusiv in Italia unde a fost depasit de toti concurentii sai principali .
    12 2
  • Ivanoff
    Saracie!!!
    Parca grupul VAG a anuntat niste cifre extrem de bune la finalul anului fiscal,insa miscarea asta vine sa contrazica stirea anterioara...
    Care o fi adevarul,doar departamentul de marketing mai stie.
    4 10
  • Bogdan
    Porsche 918 Spyder
    " După ce este analizată cererea şi se verifică disponibilitatea, Porsche răspunde clientului şi percepe în acelaşi timp un avans, care reprezintă un sfert din valoarea integrală. Odată ce suma a fost achitată, comanda este automat înregistrată.

    Următorul pas este achitarea a încă unui sfert din valoarea integrală, la maxim un an de la plasarea comenzii şi intrarea în producţie a exemplarului. Vânzarea se finalizează după ce clientul decide să achite şi restul bani, până la 645.000 de euro. " Clientul nu achita imediat toata suma ci in trepte iar dupa cum se observa si din articol, Porsche isi selecteaza cu grija clientii, semne ca nu oricine are bani, automat va putea sa cumpere acest model ce va fi produs in 918 exemplare . Acest sistem nu este nou, fiind folosit si in imobiliare, majoritatea apartamentelor din cea mai inalta cladire din lume (se afla in Dubai si are peste 800 m ) vanzandu-se inainte ca edificiul sa fie terminat .
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru