Porsche a bifat un profit record anul trecut: 1.46 miliarde de euro

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 20.03.2012
Porsche a reuşit un nou an de excepţie în 2011. Vânzările au continuat să crească şi la finalul anului germanii au reuşit să adune un profit de 1.46 miliarde de euro, cel mai mare din istoria companiei.

Esential

200.000 de maşini pe an vrea să vândă Porsche până în 2018.

Porsche a publicat la începutul acestei săptămâni rezultatele comerciale înregistrate în 2011. Constructorul din Stuttgart a reuşit încă o dată un rezultat financiar notabil, totalizând încasări de 10.9 miliarde de euro. După ce au tras linie, nemţii au putut să se laude cu un profit istoric, de 1.46 miliarde de euro, depăşindu-l astfel pe cel din 2010, estimat la 1.21 miliarde de euro.

Mathias Mueller, şeful Porsche, se aşteaptă ca tendinţa de creştere să se păstreze şi în următorii ani, când speră ca profitul să totalizeze măcar 15% din încasări.

Ţinta nu este greu de atins, având în vedere că gama Porsche va creşte în următorii ani. În 2013 vom face cunoştinţă cu Macan, fratele mai mic al lui Cayenne şi al cincilea membru al familiei, care îşi propune să aducă 50.000 de clienţi noi în fiecare an.

În acest ritm, Porsche este tot mai aproape de ţinta sa, care prevede atingerea unei cifre de vânzări de 200.000 de unităţi pe an în 2018.

Anul trecut, germanii au livrat 120.000 de maşini.

via l automobil-produktion

Comentarii (9)

  • aha
    apai la 200k de unitati vandute marca incepe sa isi piarda din farmec.....
    si vor fi destul de comune pe strada.....pana la un moment dat nu mai intorci capul dupa ele........
    exclusivitatea va avea de suferit..........
    2 11
  • @tzenu_bmw Porsche si hartie igienica daca ar fabrica, si rahat cu bat
    tot se va vinde si va fi dorit de majoritatea. Ai dreptate ca nu va mai fi la fel de exclusivist dar tot Porsche o sa ramana. Lumea are din ce in ce mai multi bani se pare in ciuda crizei economice ... sau vb englezului (sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine).
    Oricum Macan o sa fie masina perfecta si pt. Romania si oriunde in lume. Le va avea pe toate in unu singur si nu o sa te mai arate lumea cu degetul ca sfidezi asa cum ii arata pe cei cu Cayenne care a fost putin grotesc cand a aparut.

    ps. @Automarket CItez ,,şi al cincilea membru al familiei'' Vreti sa spuneti al SASELEA membru !!!!!
    1- Boxster
    2- Cayman
    3- Cayenne
    4- Panamera
    5- 911
    6- MACAN !
    2 0
  • Chiar si asa nu vezi la tot pasul Porsche pe strada, cel putin nu 911 sau Boxster, tot Cayenne si probabil viitorul Macan
    2 0
  • Ferdinand
    @dan_grc Nu vezi pt. ca nu prea ai ce face cu un 911 sau Boxter
    in Romania. La noi e o problema cu garda la sol joasa....+ ca nu sunt masini de zi cu zi. Cayenne e un compromis bun pt. ca mutli vor sa mearga mereu cu Porsche si nu numai pe autostrada ci peste tot. Asta se intampla mai peste tot nu numai la noi. Oricum cine are bani de Cayenne are si de un Boxter daca tine neaparat sa aiba si masian sport.
    5 0
  • @Adi........
    de vandut se vinde nam ce zice........
    marfa e 'de calitate'........in sibiu sunt in jur de 20-25 de modele Porsche majoritatea Cayenne si Boxter......si doar un singur Cayman(am ramas surprins sa vad cat de micuta e racheta......)........insa nici un Ferrari sau Lambo........
    grupu Vag a stricat imaginea Porsche cu modele prea 'comerciale'........in schimb 'italieni' au ramas la acelasi stadiu de supercaruri.......
    pt. k acum 15 ani nu exista nici Pagani nici Spyker nici un alt constructor de supercaruri mai cunoscut.......cand te gandeai la un supercar te gandeai automat la Ferrari Lambo sau Porsche(poate si la McLaren)........insa in ultimi 15 ani Porsche sa orientat spre alte tipuri de masini.......cele care se vand cu miile(probabil influentati de grupul circar VAG)
    exact acelasi lucru ma deranjeaza si la bmw(chiar daca aun modele sport superbe din toate pct. de vedere)se concentreaza prea mult pe modele ecologice si multe modele 'X'(drive).........
    Poate e doar parerea mea...........insa Porsche.....ar fi trebuit sa se duca inainte doar cu 911 si derivatele.......(exemplu.....Lamborghini)
    1 4
  • E o ineptie sa detii o astfel de masina in Romania!
    3 2
  • @tzenu_bmw
    Cauta pe pagina asta sa vezi ca aveti Lamborghini in Sibiu...si nu orice ci un Murcielago roadster.
    3 0
  • Eu sunt absolut consternat de profiturile astea record anuntate de producatorii auto in anii de asa zisa criza. Parca traim in lumi paralele, guvernele din lumea intreaga se plang ca nu mai au cu ce plati salariile si pensiile, si marcile de lux rup norma la vanzari. Pana si benzinarii anunta castiguri cum nu au mai avut nici in anii de boom.
    3 0
  • @dany E foarte simplu....
    Indiferent de criza, tot vor exista bogati si chiar daca au fost afecati unii dintre ei, tot vor ramane cu niste sume deloc de neglijat asa ca luxul se va vinde oricand si in orice conditii.
    Lumea este impartita in doua de la faraoni pana astazi si anume intre bogati si saraci ! Din pacate 90 % saraci. Diferenta este ca azi saracii se pot bucucra de mai multe drepturi si bunuri sau resturi de la bogati. Adica poti sa iti iei si tu un Porsche vechi cu 4000 de euro sa nu zici ca nu ai avut Porsche si de aceea nu mai comenteaza nimeni nimic. Mai sar cateva grupuri pe ici pe colo dar degeaba. Clasa de mijloc este din ce in cadere libera de cativa ani peste tot pe PLANETA asa ca se va ajunge la o revolta in masa cat de curand daca cei care detin 90% din bogatia pamantului nu va face din nou ca cetateanul umil sa se simta cat de cat confortabil.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru