Porsche a confirmat dezvoltarea unui 911 electric

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 16.09.2009
Noul presedinte al companiei Porsche a confirmat faptul ca vor crea un model electric bazat pe 911, dar nu a anuntat data la care acesta va fi dezvaluit

Inspirati de modelul Ruf Greenster, inginerii Porsche ar putea sa dezvolte un model electric. Acesta va fi bazat pe 911 si va oferi un nivel ridicat de performanta fara emisii de carbon. Informatiile de mai sus au fost dezvaluite de catre noul presedinte al companiei Porsche, Michael Macht. Presedintele Porsche s-a declarat convins ca marca pe care o conduce va avea un model electric in gama la un moment dat.

Primul pas inspre crearea vehiculelor electrice a fost facut de cei de la Porsche prin dezvoltarea versiunilor hibride ale modelelor Caynne si Panamera. Ulterior, cei de la Porsche vor sa introduca tehnologia hibrida si intr-un model folosit in competitii. Desi pare incredibil, fondatorul Porsche a creat primul hibrid in urma cu 109 ani. Din pacate pentru Ferdinand Porsche, modelul de la acea vreme era limitat de performantele bateriilor disponibile pe piata.

Declaratia presedintelui Porsche a venit in aceeasi zi cu lansarea conceptului Audi e-Tron, model 100% electric bazat pe R8, care dezvolta 313 CP si 4500 Nm. Exista deja modele electrice cu valente sportive pe piata, asa ca asteptarile din partea celor de la Porsche sunt destul de ridicate.

De aceea, constructorul german lucreaza deja la o versiune electrica a lui 911, care va fi dezvaluita abia dupa ce modelul va corespunde standardelor Porsche in materie de performante.

Via | Jalopnik

Comentarii (1)

  • super porschu asta..:X:X:X:....parca e model din anii '70, 911 Targa:D:D:D.....ar prinde pe piata modelu asta.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru