Porsche a cumparat un Tesla Roadster pentru studiu

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.11.2008
Porsche a inregistrat o comanda pentru Tesla Roadster cu scopul de a cerceta platforma vehiculului electric.

Surse oficiale afirma ca Porsche a inregistrat o comanda pentru achizitionarea unui exemplar Tesla Roadster. Supercarul electric va fi cumparat de catre constructorul din Stuttgart pentru o studiere in amanunt de catre biroul de cercetare si dezvoltare Porsche.

In acest moment, Porsche cauta solutii pentru dezvoltarea propriului model electric, capabil de performante deosebite asemeni sportivei Tesla, care se dovedeste a oferi cea mai viabila platforma pentru un vehicul de acest tip.

Constructorul din Stuttgart a recurs la aceasta solutie si din cauza semi-esecului pe care l-a inregistrat cu exemplarul E-RUF electric 911. Lansat in urma cu mai bine de o luna, conceptul electric Porsche, gandit de tunerul de casa RUF, nu se putea lauda cu performante demne de modelele care poarta marca constructorului de nisa. Acceleratia de la 0 la 100 de km/h se realiza in 7 secunde, o performanta acceptabila totusi pentru o masina care cantarea 1.900 de kilograme.

Prin studierea exemplarului Tesla Roadster, Porsche s-ar putea familiariza cu trasaturi ca acceleratia, manevrabilitatea si franarea unei model electric.

Decizia Porsche de a relua studiile asupra propriului model electric va intarzia si mai mult dezvaluirea unui model final. Drept urmare, un model electric 100% Porsche ar putea sosi peste cativa ani buni.

via | Leftlane  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru