Porsche a fost refuzat inca o data de statul german

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 01.07.2009
Statul german a refuzat si cea de-a doua cerere de imprumut facuta de Porsche. Germanii de la Porsche mai au o sansa de salvare, care ar putea veni sub forma unei investii din Qatar.

Dupa cum stiti, Porsche a facut inca o cerere pentru un imprumut din partea statului in decursul saptamanii trecute. Directorii Porsche au cerut un imprumut in valoare de 1.75 miliarde de dolari de la banca nationala pentru dezvoltare. Din pacate pentru acestia, guvernantii germani au refuzat si de aceasta data cererea de imprumut a celor de la Porsche. In acest moment, singura posibilitate viabila pentru Porsche ramane o investitie din partea arabilor din Qatar.

Volkswagen ar putea profita de aceasta situatie si sa incerce sa achizitioneze actiuni Porsche la un pret derizoriu. Directorii din Wolfsburg au lansat un ultimatum catre compania Porsche, si le-au oferit intre trei si patru miliarde de euro pentru 49% din actiunile Porsche. In schimbul acestei tranzactii, Volkswagen se angaja sa nu forteze plata unui imprumut de 700 milioane de euro in luna Septembrie. Porsche a raspuns acestui comunicat spunand ca ultimatumurile nu isi au locul in secolul XXI. In aceasta situatie, germanii de la Porsche nu pot decat sa astepte pana cand vor primi un raspuns de la arabii din Qatar, in speranta ca vor obtine un raspuns favorabil.

Via | AutomotiveNews(inreg.)

Comentarii (1)

  • phanter
    Foarte frumos
    Vin cu miloaga cand VW are bani sa cumpere si alte marci ??

    Ce nesimtire ...

    Cenusareasa si Fat-Frumos sa-si rezolve treburile murdare la ei in bucatarie
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru