Porsche a lansat cel mai ieftin Panamera: V6 de 300 CP pentru 76.000 de euro

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 23.04.2010
Cei care isi doreau un Porsche Panamera ceva mai accesibil ca pret se pot baza din vara acestui an pe versiunea V6 a modelului german. Aceasta va costa 76.000 de euro.

Esential

55.000 de euro este pretul de baza al noului Porsche Panamera V6.

Asa cum Automarket a anuntat inca din luna februarie, Porsche a prezentat astazi, in prima zi de presa a Salonului Auto de la Beijing, cea mai noua si mai ieftina versiune a lui Panamera. Noul Panamera V6 va fi disponibil in doua versiuni (Panamera si Panamera 4 - ultima cu tractiune integrala), motorul de 3.6 litri sub capota urmand sa dezvolte 300 de cai putere si 400 Nm prin cutia automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj PDK.

Ambele versiuni de tractiune dispun, optional, de suspensii pneumatice. Diferenta este facuta de cele 30 de kilograme in minus ale versiunilor V6 in comparatie cu cele V8, modificarea aducand masa proprie a modelului german la 1770 de kilograme. Noua versiune va oferi un consum de carburant redus: 7.7 litri/100 km in medie pentru cei care aleg doar tractiunea spate si 8.0 litri/100 km pentru cei care vor 4x4. Emisiile de CO2 se reduc si ele, incadrandu-se intre 218 si 225 g/km.

In urma lansarii celor doua noi versiuni, gama Panamera a ajuns astfel la cinci variante diferite: Panamera (V6 RWD), Panamera S (V8 RWD), Panamera 4 (V6 AWD), Panamera 4S (V8 AWD) si Panamera Turbo.

Porsche a anuntat pana acum doar preturile pentru SUA ale noilor sale versiuni, acestea plecand de la echivalentul a 55.000 de euro pentru versiunea Panamera (tractiune spate) si de la echivalentul a 59.000 de euro pentru versiunea Panamera 4 (tractiune integrala). Modelul va intra pe piata americana in luna iunie, Europa bucurandu-se de cel mai ieftin Panamera in acelasi timp cu clientii din SUA.

UPDATE: Porsche a anuntat preturile noilor versiuni Panamera pentru piata din Germania.

Aici, Panamera V6 va costa 75.899 de euro, in timp ce Panamera 4 va avea un pret de pornire de 84.110 euro.

via | Porsche US

 

Comentarii (14)

  • Prea ieftin
    Parca trebuia sa fie exclusivist?! La 55.000E sigur nu e!
    2 6
  • @ AutoMarket
    Daca in SUA acest model incepe de la 74,400 $ nu inseamna ca acest model va fi vandut in Europa in echivalentul sau in euro . Se stie ca in SUA masinile sunt mult mai ieftine decat cele din Europa, un model ce se vinde in UE cu 100,000 euro il gasim la vanzare in SUA cu 100,000 $ . De asteptat in Europa ca versiunea de baza Porsche Panamera sa inceapa de la aprox 70,000 euro .
    10 0
  • andr3i
    O strategie destul de bine gandita de cei de la Porsche si toata asta ptr a mari vanzarile.
    la bani astia e prea tare masina.
    5 0
  • Alex are dreptate ... si se poate spune ca uneori in europa preturile sunt mai mari ca in state - in europa poti da mai multi euro decat ai da dolari in state .
    Exemplul clar este un nene care a luat din state un ML AMG cu 81k$ .. si la noi era aproape 100kEuro ... cunostinta personala :) . Cei de la Mercedes din romania explica asta prin : " la aia se vand 1000 de maisni d'alea pe an si la noi una .. de aici si preturile "
    6 0
  • mircea
    @Alex
    Deocamdata, este singurul pret disponibil. Cand vine in Romania vom anunta si pretul de aici.
    5 0
  • Mircea
    Skoda Superb 3.6 AWD
    Stiu ca sunt diferente intre cele doua masini care sunt sigur ca merita aceasta diferenta, dar este cel putin interesant cum pot sa stoarca cei de la VAG aproape 40,000 Euro pe o masina care are cam aceleasi interne...
    3 1
  • YMihai
    @ Alex
    Scurt si la obiect ! Bun comentariul Alex. Unckle ... si tu ai dreptate. Asa e, in multe dintre cazuri, in Europa, masina are un pret mai mare fara a pune in calcul paritatea euro / $.

    O zi buna tuturor !!!
    3 0
  • Cristi
    Mircea, vorbesti prostii.. te asigur ca Panamera nu are nici o legatura cu Superbul, nici macar la nivelul motorizarii v6. Motorul de pe Superb e cel de pe Passat R36.
    2 0
  • Pretul in Germania al modelului Porsche Panamera V6 incepe de la 75,899 euro
    Asa cum am anticipat dimineata, preturile in Europa ale modelului Porsche Panamera V6 nu sunt echivalentul in euro ale preturilor din SUA . Atat pe site-ul sau din Germania cat si in majoritatea site-urilor de profil din Germania au aparut preturile versiunii Porsche Panamera V6 . In Germania , Panamera V6 cu tractiune spate incepe de la 75,899 euro, versiunea cu tractiune integrala incepand de la 84,110 euro . http://www.autozeitung.de/neuheiten/porsche-panamera-ab-mai-2010-mit-v6-und-300-ps
    3 0
  • mircea
    @Alex
    Corect. Am adaugat un Update.

    Multumesc.
    2 0
  • AndreiRN
    Tot V W este
    Pai o sa fie un V W cu o caroserie diferita.
    2 2
  • nu se compara!
    porsche face masini adevarate nu roabe ca vw, eu cred ca sunt si peste bmw !
    1 1
  • Mircea
    @Cristi
    Accept sa-mi spui ca vorbesc prostii atata vreme cat vii cu argumente in favoarea spuselor tale. Dar atata vreme cat tu doar ma "asiguri" ca ai dreptate, da-mi voie sa ma indoiesc de veridicitatea spuselor tale.
    Pentru cultura ta generala (si a celor care ti-au aprobat comentariul), motorul de pe Superb este acelasi cu cel de pe Passat, cu cel de pe Cayenne si cu cel de pe Panamera, adica ultima evolutie a VR6-ui FSI (e drept in variante diferite de putere). Cat priveste tractiunea integrala, si acolo o sa gasesti cateva componente identice. Asa cum am spus si eu, nu neg ca diferenta de 40k Euro este indreptatita intre cele doua modele. Subliniam doar ideea impartirii componentelor comune intre o marca de masa si una sport.
    0 0
  • dan.lentilla.ro
    deci e 55 sau 76?pe mail scria 55 aici scrie 76. care e treaba?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru