OFICIAL: Porsche lanseaza un nou entry-level - Panamera V6

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.02.2010
Porsche a lansat o versiune entry-level in gama lui Panamera. Este vorba despre varianta propulsata de un motor V6 capabil sa dezvolte 296 de cai putere.

Esential

296 de cai putere dezvolta motorul V6 instalat pe Panamera.
7.7 litri/100 de km este consumul versiunii V6 a modelului Panamera, in varianta cu propulsie posterioara.
30 de kilograme este diferenta de greutate intre versiunea V6 si versiunea V8.

Porsche a publicat astazi primele informatii ale noii versiuni entry-level in gama lui Panamera. Este vorba despre varianta propulsata de o unitate V6 care se va pozitiona sub actualul V8, disponibil deja in mai multe versiuni de putere.

Motorizarea de 3.6 litri va fi capabila sa ofere 296 de cai putere si 400 de Nm si va fi disponibila in showroom-urile nemtilor incepand cu luna iunie. Porsche va oferi noua unitate V6 cu ambele variante de tractiune, integrala sau doar posterioara, si va lega cei sase cilindri la o transmisia automata PDK, cu dublu ambreiaj si sistem start-stop in echiparea standard.

Noua versiune va fi cu 30 de kilograme mai usoara decat V8-ul actual si va oferi un consum de carburant redus: 7.7 litri/100 km in medie pentru cei care aleg doar propulsia spate si 8.0 litri/100 km pentru cei care vor 4x4. Emisiile de CO2 se reduc si ele, incadrandu-se intre 218 si 225 g/km.

Pentru clientii cu inclinatii ecologiste, Porsche pune la dispozitie si un set de pneuri cu rezistenta redusa la rulare, care incalta jantele de 19 inch si promit o reducere a emisiilor cu 5g/km.

Din pacate pentru fanii Porsche, noua versiune V6 va fi dezvaluita oficial in cadrul Salonului Auto de la Beijing, desafasurat in aprilie, absentand astfel de la Geneva.

Comentarii (3)

  • Pacat
    Istoria Porsche s-a terminat odata cu schimbarea conducerii anul trecut. Noua conducere va transforma Porsche intr-un Audi mai sportiv...Pacat
    Oricum modelele lor sunt in continuare speciale, insa au pierdut spiritul Porsche.
    8 11
  • panarama
    PACAT DE ACEASTA MARCA ...s-a dus cu exclusivismul auto
    5 4
  • AndreiRN
    PACAT
    Va fi un Porsche cu motor de WV.
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru