speedART l-a dus pe Porsche Panamera diesel la 300 CP

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 28.09.2011
Tunerii de la speedART i-au aplicat lui Porsche Panamera diesel un kit de tuning care îi urcă puterea la 300 CP şi cuplul maxim la 650 Nm.

Deşi a fost privită cu lipsă de încredere la debutul pe piaţă, versiunea diesel a lui Panamera a început să primească atenţie din partea tunerilor. De data aceasta, vine rândul celor de la speedART, care au realizat un pachet de 300 CP şi 650 Nm pentru coupe-ul cu patru uşi al constructorului german. Motorul nu reprezenta o noutate absolută pe piaţă, de unde şi rapiditatea realizării acestui pachet, impresionant de altfel. Graţie faptului că unitatea este comună atât cu cea prezentă pe Cayenne, cât şi cu propulsoarele 3.0 V6 TDI utilizate în concernul Volkswagen, acest pachet ar putea aduce 300 CP sub capota multor şoferi.

Să rămânem la Panamera. Puterea modelului urcă de la cei 255 CP la 300 CP, iar cuplul maxim urcă de la 550 Nm la 650 Nm. Oficialii speedART nu au precizat noile performanţe ale lui Panamera, dar suntem siguri că se remarcă o îmbunătăţire semnificativă, atât din punctul de vedere al vitezei maxime, cât şi din punctul de vedere al reprizelor şi al acceleraţiei de la 0 la 100 km/h.

La nivel estetic, Panamera a primit un pachet aerodinamic. Acesta include un spoiler faţă, un difuzor de aer spate, un set de praguri laterale, un set de fante frontale de aerisire, un spoiler dublu şi un set de evacuare dublu.

Totodată, jantele standard au fost schimbate cu un set de jante de 22 de inch, îmbrăcate cu anvelope de performanţă.

Versiunea diesel a lui Porsche Panamera costă 89.046 euro cu TVA inclus pe piaţa din România. Aceasta beneficiază în standard de o transmisie Tiptronic S cu opt trepte şi un sistem Stop/Start. Modelul este oferit doar în versiunea cu tracţiune spate şi are o autonomie remarcabilă, de 1.200 kilometri cu un plin de motorină. Motorul TDI de 3.0 litri se remarcă prin cuplul motor, cu 50 Nm mai mare decât cel al versiunii Panamera S, oferit între 1.750 rpm şi 2.750 rpm. Accelerarea de la 80 la 120 km/h are loc în doar 4.5 secunde, spun cei de la Porsche.

Via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru