Porsche Boxster S Black Edition debutează la Geneva

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 02.02.2011
Porsche va lansa la Geneva o ediţie limitată a lui Boxster S. Aceasta se numeşte Black Edition, are 10 CP şi 10 Nm în plus şi vine cu o listă lungă de dotări şi echipamente oferite opţional pentru celelalte versiuni ale lui Boxster.

Porsche a dezvăluit primele imagini ale lui Boxster S Black Edition, model pe care îl va lansa la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Ediţia limitată este oferită în doar 987 exemplare şi este cu o zecime de secundă mai rapidă decât versiunea standard a lui Boxster S la accelerarea de la 0 la 100 km/h. Modelul este mai rapid graţie celor 10 CP în plus şi a cuplului motor mai mare. Puterea maximă a motorului boxer de 3.4 litri este de 320 CP şi este oferită la 7.200 rpm, în timp ce cuplul motor maxim este de 370 Nm (cu 10 Nm mai mare faţă de standard) şi este disponibil la 4.750 rpm.

Potrivit celor de la Porsche, un Boxster S Black Edition va costa 63.404 euro cu TVA inclus în Germania. În standard, modelul este echipat cu o transmisie manuală cu şase trepte, dar poate fi aleasă o cutie de viteze PDK cu şapte rapoarte, care va reduce timpii 0-100 km/h. Graţie performanţelor mai bune ale transmisiei PDK, aceasta va obţine un consum mediu de 9.4 litri la sută în regim mixt, în timp ce versiunea cu transmisie manuală anunţă un consum de 9.8 litri la sută. Accelerarea de la 0 la 100 km/h durează 5.2 secunde în cazul transmisiei manuale, cutia PDK fiind mai rapidă cu 1 secundă.

Viteza maximă pe care o poate atinge Porsche Boxster S Black Edition este de 276 km/h în versiunea cu transmisise manuală, în timp ce transmisia PDK are o viteză maximă de 274 km/h.

Versiunea Black Edition este echipată în standard cu pachetele Comfort, Infotainment şi Design. Graţie acestor elemente, ediţia limitată Black Edition a lui Boxster S este mai ieftină decât o versiune echivalentă a lui Boxster S echipat cu respectivele pachete de opţionale. În plus, cei de la Porsche oferă sistemul PASM (Porsche Active Suspension Management) ca echipament opţional, alături de sistemul de frânare cu elemente compozite. În mod evident, toate exemplarele Black Edition sunt vopsite în negru.

Via | Porsche

Comentarii (1)

  • cazan
    Ce rabla!!! Mai bine iei un golf r si tunezi de restul de bani!!
    1 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru