Porsche imprumuta 10 miliarde de euro de la 15 banci

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 25.03.2009
Porsche a ajuns la un acord cu un consortiu de banci europene pentru un credit de 10 miliarde de euro. Acesta ar putea fi insa suplimentat cu inca 2.5 miliarde.

Esential

10 miliarde de euro este suma imprumutata de Porsche.
2 ani este termenul de rambursare a creditului. Acesta poate fi insa extins cu inca 12 luni.

Porsche a anuntat oficial incheierea unui contract prin care compania germana primeste un imprumut de 10 miliarde de euro din partea unui consortiu de banci, unele dintre acestea neavand pana acum contacte de creditare cu Porsche.

Este vorba de 15 banci cunoscut la nivel european si mondial: Barclays Capital, Commerzbank, LBBW, Deutsche Bank, UBS, Credit Suisse, Santander, BayernLB, BNP Paribas, Calyon, Unicredit/HVB, Helaba, Intesa, WestLB si DZ-Bank. In urma intelegerii din Porsche si reprezentantii bancilor, imprumutul va fi rambursat in doua transe pe parcursul a doi ani, cu posibilitatea prelungirii termenului pe inca un an pentru o transa de 6.7 miliarde de euro.

Termenul limita pentru contractarea acestui credit a fost ora 0 din noaptea care a trecut, problemele negocierilor persistand pana in ultimul moment. In cursul zilei de ieri, Porsche reusise sa ajunga la un consens cu bancile pentru doar 8.55 de miliarde de euro, insa negocierile au reusit pana spre finalul zilei.

In prima faza, compania germana anuntase ca doreste un imprumut de 12.5 miliarde de euro, insa a trebuit sa se multumeasca cu doar 10 din cauza faptul ca bancile nu s-au aratat interesate de un contract pe o suma atat de mare.

Totusi, Porsche intentioneaza sa plateasca foarte repede o rata a imprumutului, ridicandu-si astfel ratingul de creditare, fapt care ii permite contractarea unui nou credit, prin care suma totala imprumutata sa ajunga la 12.5 miliarde de euro.

via | Reuters (inreg)

Comentarii (3)

  • slab
    Si basescu 19 ...e mai tare.Diferenta este ca basescu ii ia ca sa ii praduiasca
    0 0
  • Cristian
    Pachetul de actiuni detinut de Porsche in grupul VW va creste de la 50.76% la 75 %
    In urma acestui imprumut pachetul de actiuni detitut de Porsche Automobil Holding SE in grupul VW va creste de la 50.76% la 75%. Acest pachet de 25% Porsche l-a rezervat din octombrie 2008,in ziua respectiva va aduceti aminte actiunile VW au crescut intr-o zi de la 200 la 1000 euro . Azi actiunile VW se tranzactionau la bursa de la Frankfurt la o valoare de 218 euro fiind in crestere cu 2% fata de ziua precedenta . Referitor la rambursarea imprumutului de catre Porsche, nu cred ca va fi o problema din moment ce profitul anual al grupului VW depaseste 6 miliarde euro .
    0 0
  • Cristian
    Porsche-Volkswagen
    Azi la inchiderea bursei de la Frankfurt actiunile VW erau in crestere cu 10.70 % fata de ziua precedenta,o actiune VW valorand 236.96 euro . Prin urmare,anuntul prin care Porsche va anunta ca si-a marit pachetul de actiuni detinut in grupul VW de la 50.76 la 75 % este iminent .
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru