Porsche nu isi doreste un frate mai mic pentru Cayenne

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 22.03.2010
Porsche nu isi doreste un SUV compact de teama unei posibile canibalizari a vanzarilor lui Cayenne, care totalizeaza in prezent 50% din cifra totala.

Desi multi au criticat Porsche pentru politica de dezvoltare dictata mai mult de nevoile financiare si nu de traditia pe segmentul de lux, constructorul german pare sa isi regandeasca strategia.

Potrivit unor informatii recente, nemtii nu vor dezvolta in viitor un frate mai mic pentru Cayenne, asa cum publicul se grabea sa anticipeze. Decizia nu este insa motivata de o dorinta de pastrare a identitatii ci de frica de a nu canibaliza vanzarile lui Cayenne cu un eventual SUV compact.

Surse neoficiale sustin ca Porsche incearca sa invete din greselile Audi, care se confrunta in prezent cu o migrare a clientilor lui Q7 catre alternativa mai mica si mai ieftina Q5.

In prezent, SUV-ul Cayenne reprezinta jumatate din vanzarile constructorului german, procent care ar urma sa se imbunatateasca in perioada urmatoare, odata cu lansarea noii generatii a modelului, prezentata la Geneva. Pentru a atrage si mai multi clienti, Porsche se va folosi de noile versiuni, diesel si hibrid.

via | autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru