Porsche organizează o parada de modele clasice pe străzile din Stuttgart

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 29.04.2011
Porsche, Audi şi Mercedes-Benz au organizat o paradă în oraşul Stuttgart pentru a aniversa 125 de ani de existenţă ai automobilului. Toate vehiculele istorice implicate vor fi conduse de personalităţi din industria auto şi din motorsport.

Porsche aniversează 125 de ani de la naşterea automobilului printr-o paradă de sportive clasice pe străzile din Stuttgart. Pentru această paradă, cei de la Porsche au iniţiat o colaborare cu Mercedes-Benz şi Audi, două mărci bazate în landul Baden-Wurttemberg, pentru a iniţia o întrunire de 125 de automobile clasice care vor prezenta istoria celor trei mărci. Producătorul din Zuffenhausen pune la dispoziţie 45 de automobile actuale şi istorice pentru a prezenta şase decenii de istorie Porsche. Parada "125 de ani ai automobilului" va începe la ora 11:00 în Stuttgart, pe 8 mai 2011, iar punctul de pornire va fi muzeul Porsche. Tot în aceeaşi zi, vizitatorii muzeului nu vor plăti bilet pentru a intra în Muzeul Porsche.

Conducătorul acestei coloane va fi Matthias Muller, şeful consiliului de administraţie a Porsche AG, care va conduce un Porsche 911 Turbo S. După Matthias Muler vor trece omologii săi de la mărcile Audi şi Mercedes-Benz, care vor conduce echivalentul din gamele proprii al lui 911 Turbo S.

Toate automobilele din coloană vor fi conduse de personalităţi şi de diverşi piloţi celebri. Spre exemplu, Dr. Wolfgang Porsche, Şeful Consiliului de Administraţie al Porsche Automobil Holding SE, va conduce primul prototip Porsche, un model 356 "No.1", dezvoltat de tatăl sau, Ferdinand "Ferry" Porsche în 1948. Procesiunea merge de la Porscheplatz din Zuffenhausen până la Schlossplatz în centrul oraşului Stuttgart.

Parada Porsche va include şi modele de competiţie, modelul Porsche 917 KH urmând să fie condus de legendarul Hans Hermann. Modelul respectiv a fost condus de Richard Attwood în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1970, când porsche a obţinut prima victorie ca echipă de fabrică. Un porsche 909/03 Spyder va fi condus de Marc Lieb, în timp ce Walter Rohrl va conduce un Porsche Carrera GT.


Vizualizare hartă mărită

Via | Wheelsunplugged

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru