Porsche Panamera, primele informatii oficiale

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 24.11.2008
Porsche a publicat primele informatii oficiale legate de cel mai nou model din gama, berlina Panamera.

Dupa un weekend in care fotografiile oficiale au facut legea pe internet, Porsche a publicat astazi, in sfarsit, informatiile legate de Panamera, cea mai noua aparitie in gama constructorului german.

Primele elemente care conteaza sunt reprezentate de dimensiuni: Panamera este mai inalt si mai lat decat rivalii sau din segment, cu 1418 mm in inaltime si 1931 de milimetri in latime.

Panamera, model care va fi construit la uzina Porsche din Leipzig, va primi motoare fabricate in Zuffenhausen si panouri exterioare produse la situl Volkswagen din Hanovra. Primele exemplare ale lui Porsche Panamera Gran Turismo (numele sau complet) vor fi livrate dealerilor in vara anului viitor, lansarea oficiala in fata presei urmand sa aiba loc, cel mai probabil, la Salonul Auto de la Geneva.

In ceea ce priveste motorizarile, Panamera va utiliza unitati de propulsie cu sase sau opt cilindri in V cu o plaja de puteri care variaza intre 300 si 500 de cai. Unele propulsoare utilizeaza turbine si sisteme de injectie directa, puterea fiind transmisa in regim AWD sau RWD prin doua tipuri de cutii de viteze: manuala cu sase trepte sau automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj PDK.

Principalul rival de piata al lui Panamera, Aston Martin Rapide, va aparea in 2009. In acelasi segment ar putea fi produs in versiune de serie Lamborghini Estoque, al carui concept a fost dezvaluit in octombrie, la Salonul Auto de la Paris.

Taguri: Panamera, Porsche

Comentarii (10)

  • probabil una dintre cele mai urate masini
    care a "calcat" pe sosea. Un brotac ce-a suferit un accident genetic dupa ce s-a infundat cu steroizi. Oribil
    0 0
  • sau scremut dar nu le-a iesit
    din cauza feedback-ului negativ primit din partea iubitorilor de masini porsche are face bine sa se mai gandeasca.
    0 0
  • Maserati
    Alternativa asta la Maserati Quatroruote mi se pare nereusita dpdv al designului. Forza Italia. Forza Fiat.
    0 0
  • momoleinen
    @maserati
    e Quatroporte (patru usi) nu Quatroruote(4 roti)
    :)))))))
    0 0
  • .....
    ..parca si-a tras-o 911 cu Cayenne si a iesit uratul asta mic..:)))))))
    0 0
  • prudentul
    @ Maserati
    e Quattroporte. Cu doi de t.
    0 0
  • nicoara
    gusturile nu se discuta , si nu cred ca unul din noi astia care ne aflam in treaba paci o sa ne permitem asa cva vreodata asa ca strugurii sunt acrii, sincer mie mi se pare reusita totusi putea sa fie mai bine .bafta
    0 0
  • julian
    info
    pentru un site specializat parca nu aveti nimic in comun cu stirile...
    Ok e mai inalt si mai lat si are motoare intre 300 si 500 CP. Unde este amplasat motorul, ce capacitate are portbagajul, ce consum se estimeaza, 6 si 8 cilindri in V, dar ce capacitate?
    Nu ma intereseaza sa il cumpar, dar daca tot va obositi sa scrieti un articol macar scrieti-l corect: "Panamera este mai inalt si mai lat decat rivalii sau din segment, "
    0 0
  • chinezul
    nroc cu...sigla
    bine ca scrie pe masina ce marca este, altfel.......
    0 0
  • chinezul
    dilema
    modelul este PANAMERA sau PANARAME
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru