Porsche Panamera primeşte opţionale noi din august 2010

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.06.2010
Porsche oferă dotări opţionale noi pentru Panamera începând cu august 2010. Pe lângă un sistem GPS performant, modelul primeşte o funcţie mai bună Auto Start-Stop şi alte elemente pentru îmbunătăţirea eficienţei.

Versiunile V8 ale lui Porsche Panamera vor beneficia de un sistem de recuperare a energiei cinetice pierdute la frânare şi va avea un consum de carburant redus cu 0.5-0.7 litri la sută. Alături de noul sistem de recuperare a energiei pierdute la frânare, modelul este echipat cu anvelopele opţionale all-season de 19 inch care au o rezistenţă redusă la rulare. Graţie acestor modificări, versiunea de 500 CP a lui Panamera are un consum de doar 11.3 litri la suta de kilometri, conform ciclului NEDC. Emisiile de CO2 au fost reduse şi ele cu 21 de grame per kilometru.

Versiunile S şi 4S ale lui Panamera au un consum de carburant redus cu 0.5 l la 100 km graţie acestor modificări. Odată cu această reducere a consumului de carburant, emisiile de CO2 au fost reduse cu 11 grame per kilometru. Anvelopele cu rezistenţă scăzută la rulare reduc consumul de carburant cu 0.2 litri la sută pentru orice versiune a lui Panamera, în timp ce sistemul Auto Start-Stop ajută la reducerea consumului mixt de carburant la rularea în regim urban.

Funcţia Auto Start-Stop a fost optimizată şi oferă o pornire mai rapidă a motorului după oprirea automată del a semafor.

Sistemul de regenerare a energiei pierdute la frânare reduce curentul de încărcare al alternatorului, ceea ce scade sarcina aplicată motorului termic. Energia respectivă poate astfel să fie folosită pentru accelerare, iar bateria este încărcată prin frânare. Aşadar, motorul este mai puţin solicitat pentru funcţiile electrice, fiind nevoit să se ocupe doar de propulsarea maşinii într-un mod cât mai eficient. Un nou pachet opţional este sistemul Porsche Torque Vectoring Plus, care este oferit pentru Panamera V8 şi este disponibil împreună cu Porsche Dynamic Chassis Control şi cu diferenţial blocabil controlat integral pentru puntea spate.

Sistemul PTV Plus sporeşte caracteristicile dinamice ale lui Panamera intervenind asupra frânelor roţii aflate în interiorul curbei, oferindu-i modelului un moment cinetic suplimentare care acţionează în aceeaşi direcţie ca şi volanul.

Astfel, tracţiunea şi comportamentul dinamic al modelului este îmbunătăţit drastic atât la intrarea în viraje şi la ieşirea din acestea.

Versiunea de echipare Gran Turismo a lui Porsche Panamera primeşte dotări opţionale suplimentare. Modelul este disponibil şi cu un sistem de încălzire în staţionare, iar maşinile dotate cu transmisia PDK sunt oferite cu un volan în trei spiţe cu padele pentru schimbarea treptelor de viteză. Sistemul de navigaţie a fost optimizat pentru a prezenta imagini din satelit peste datele GPS existente, pentru un plus de fidelitate. În cazul intersecţiilor extrem de complexe, modelul oferă chiar şi indicaţii privind banda pe care trebuie să o urmeze şoferul.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA LISTA DE PREŢURI ŞI ECHIPAMENTE A LUI PORSCHE PANAMERA.

Via | Porsche

Comentarii (5)

  • Victor
    Panamera
    Doamne cat de urata poate sa fie masina asta,este una pe care o vad aproape zilnic trece prin fata blocului meu si arata ca naiba,un sedan dasta Mercedes S&co este de 1 milion de ori mai frumos
    3 8
  • Pai si de ce nu sari de la balcon ca sa scapi!
    6 2
  • @Victor
    Ciudat Victor...eu am una la munca in parcare si in fiecare zi cand trec pe langa ea ma uit de parca o vad prima data. Acuma fiecare cu gusturile lui dar sa nu exageram.
    3 2
  • Mini a alergat pe circuitul desenat de ei impotriva unui Porsche adus de ei . Rezultatul ?
    http://www.autoblog.com/2010/06/21/shocker-porsche-911-beats-mini-cooper-in-race-at-road-atlant/
    2 0
  • @ Guest
    pai diferenta intre tine si el e k tu o vezi zilnic in realitate si el o vede decat in poze.

    nu are ce gust sa se discute k el nu stie cum arata in realitate, decat pe youtube si in poze.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru