Porsche pregateste modele noi. Unul dintre ele va fi electric!

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 21.09.2009
Presedintele Porsche a confirmat dezvoltarea unui model electric si a anuntat ca doreste sa mareasca vanzarile la 150.000 unitati pe an dupa ce se va redresa economia mondiala.

Germanii de la Porsche intentioneaza sa vanda 150.000 unitati pe an, iar aceasta tinta va putea fi realizata doar daca vor introduce modele noi in gama actuala. In linia producatorului german gasim in acest moment modelele 911, Boxster, Cayman, Cayenne si Panamera. Aceasta ar putea fi completata si de o versiune electrica a lui 911, la care lucreaza deja inginerii germani, dar dezvoltarea nu a fost inca finalizata. Potrivit lui Michael Macht, presedintele Porsche, inginerii marcii mai au de lucrat la noul model electric pentru a-l aduce in standardele marcii in materie de manevrabilitate, performante si autonomie.

Porsche a ales sa isi mareasca gama pentru a-si pastra caracterul exclusiv al modelelor sale, acest lucru neavand sanse de reusita prin marirea productiei sau prin ieftinirea gamei actuale. Desigur, cifra de vanzari pe care o asteapta germanii va fi atinsa doar daca situatia economica mondiala va reveni la un nivel de varf, iar cererea pentru modelele Porsche va ajunge la normal pe toate pietele.

Vanzarile Porsche au scazut cu 24% fata de anul trecut, atingand 75.200 unitati pana la sfarsitul lunii iulie.

Informatiile dezvaluite de presedintele Porsche elimina zvonurile conform carora compania germana va renunta la finalul ciclului de viata la modele precum Panamera sau Cayenne, considerate de multi aparitii nefondate in gama constructorului din Stuttgart.

Via | JustAuto (inreg.)

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru