Porsche si Saxonia lupta pentru putere la VW

De Robert Gherghe
Publicat Joi, 10.04.2008
Porsche vrea sa limiteze influenta Landului Saxonia in cadrul grupului VW.

Porsche, actionarul principal din cadrul Grupului Volkswagen, intentioneaza sa reduca influenta Landului Saxonia in cadrul gigantului german. Porsche detine 31% din grupul VW, iar guvernul Landului Saxonia 20,1%.

Deciziile importante luate de Grupul VW necesita, conform legii, sprijinul a 80% dintre detinatorii actiunilor. In acest context, orice initiativa luata de Porsche poate fi blocata de guvernul saxon.

Oficialii Porsche au declarat ca in cadrul intanirii anuale a actionarilor Volkswagen din 24 aprilie vor sustine schimbarea legislatiei de functionare a companiei germane. Porsche cere ca un procent de 75%, in loc de 80%, sa poata decide asupra marilor hotarari luate de grup.

Christian Wulff, guvernatorul Landului Saxonia, a declarat vizavi de planurile Porsche ca legea este clara si corecta si nu are de gand sa sustina propunerea Porsche.

Via | Detroit News  

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru