Porsche va primi comenzi pentru 918 Spyder la Pebble Beach

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 18.06.2010
Oficialii Porsche au anunţat că vor primi comenzi pentru 918 Spyder la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. În cadrul acestui eveniment va fi prezentată şi versiunea de producţie a acestui model.

După ce a primit peste 1.000 de scrisori ferme de interes din partea unor clienţi deosebit de interesaţi de 918 Spyder, Porsche a anunţat că va primi comenzi cu avans în cash la standul său de la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach. Lansarea unui model la acest eveniment nu este ceva nou, mai ales dacă luam în vedere faptul că publicul din Palo Alto, California, este foarte interesat de automobilele performante care sunt şi ecologice. Cei de la Bugatti au folosit şi ei acest eveniment auto pentru a lansa diverse versiuni ale lui Veyron. Valoarea avansului pentru acest model nu a fost stabilită, dar nici preţul acestuia nu a fost anunţat, dar acceptul comenzilor este un pas extrem de important în trimiterea lui 918 Spyder în producţie.

Porsche 918 Spyder este un hibrid care beneficiază de două trenuri diferite de propulsie. Şoferul poate să opteze fie pentru performanţe maxime, fie pentru eficienţă maximă. Există şi două moduri de funcţionare care îmbină în diverse moduri aceste funcţii.

În modul 100% electric, Porsche 918 Spyder poate să parcurgă până la 26 de kilometri. Modelul este echipat cu un motor V8 de 500 CP şi cu două motoare electrice care oferă un total de 218 CP.

Potrivit lui Michael Macht, şeful diviziei americane a Porsche, toţi directorii acestei companii doresc să construiască modelul 918 Spyder. Răspunsul extraordinar primit din partea clienţilor i-a facut pe aceştia să reacţioneze atât de repede, făcând studiile de fezabilitate pentru acest model elemente care vor sta în planul doi. Totodată, oficialul Porsche a anunţat că versiunea de producţie a acestui model va fi prezentă şi ea la Pebble Beach.

Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach este un eveniment caritabil din lumea auto axat pe automobile clasice. Acesta are loc în California, la Pebble Beach şi este unul dintre cele mai prestigioase evenimente auto. Prima ediţie a avut loc în 1950 ca un eveniment secundar al cursei de la Pebble Beach. Pe lângă prezentarea unor modele, există şi un concurs de eleganţă, iar odată intrat un automobil în acest concurs, acesta nu mai poate participa în următorii zece ani dacă nu îşi schimbă proprietarul, nu primeşte o restaurare sau dacă reprezentarea mărcii respective este slabă la o ediţie următoare.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • Abraxas
    Record mondial : 147 CP/L pentru un motor aspirat
    Motorul aspirat V8 de 3.4 L si 500 CP va detine recordul mondial pentru cea mai mare putere litrica la un motor aspirat de serie si anume 147 CP/L . Precedentul record era detinut de motorul ce echipeaza modelul Ferrari 458 Italia ce are o putere litrica de 127 CP/L .
    25 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru