PREMIERA: Audi imbina tehnologia start-stop cu o transmisie automata

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 05.10.2009
Audi A3 va beneficia de un sistem start-stop si pentru modelele echipat cu o transmisie automata. Motoarele disponibile alaturi de aceasta transmisie sunt 1.6 TDI si 1.4 TFSI.

Audi va introduce tehnologia start-stop in premiera alaturi de o transmisie automata. Astfel, constructorul din Ingolstadt va putea oferi un consum scazut de carburant alaturi de confortul furnizat de o cutie de viteze S tronic. Noul sistem va debuta pe Audi A3 in versiunile 1.6 TDI si 1.4 TFSI si va fi cuplat unei transmisii automate S tronic, cu dublu ambreiaj.

Sistemul start-stop opreste motorul in momentul in care vehiculul s-a oprit, iar motorul ramane oprit pe intreaga perioada in care soferul tine apasata pedala de frana. Motorul este repornit in momentul in care soferul elibereaza pedala de frana, iar pornirea este extrem de silentioasa si rapida. Aceasta metoda de functionare este inspirata din modalitatea de functionare a sistemului start-stop pentru modelele cu transmisie manuala.

Audi A3 1.6 TDI echipat cu sistemul start-stop si transmisia S tronic are un consum mediu de 4.2 litri la 100 km, pe cand acelasi model echipat cu un motor TFSI de 1.4 litri consuma 5.3 litri de carburant la 100 kilometri parcursi. Emisiile de CO2 au scazut si ele in cazul utilizarii acestui sistem start-stop, modelul 1.6 TDI emitand 109 grame de CO2 per kilometru, pe cand versiunea TFSI a acestui model emite 124 grame pe km.Modelele A3 au si un sistem de regenerare a energiei pierdute la franare, care este stocata temporar in baterie si utilizata de sistemul electric al masinii pentru a micsora sarcina la care este supus alternatorul.

Via  | Automedia

Comentarii (2)

  • sa vezi sistem start/stop ce am eu pe masina cand mai stau la coada pe "eminescu" ... se sta cate 2 minute..se merg 50m ... iar se sta ... in total vre-o 500-600m

    revenind la subiect: pentru oras un astfel de sistem reprezinta o economie semnificativa de combustibil. Pacat ca este inca privit ca un "lux" si este taxat ca atare de catre producatori .
    4 1
  • da.........ce sa facem
    pai da nu .
    Ca baiat bun vrei sa protejezi natura.......... platesti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru