Premiera: Honda a dezvaluit conceptul EV-N, un posibil micro-car electric

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 30.09.2009
Honda a dezvaluit astazi un nou membru al ofensivei sale elctrice, botezat EV-N. Conceptul este un micro-car alimentat cu baterii si echipat cu panouri solare.

Tendinta de reducere a dimensiunilor se pare ca ii cuprinde treptat si pe cei de la Honda. Japonezii se pregatesc intens pentru editia de anul acesta a Salonului Auto de la Tokyo, unde vor dezvalui un micro-car electric, la fel de ciudat ca recent dezvaluitul Peugeot BB1.

Aspectul conceptului botezat EV-N incearca sa combine un stil retro cu unul contemporan, imprumuand parca si cateva linii de la deja celebrul Trabant. Cum era de asteptat, conceptul continua politica "verde" a celor de la Honda si vine echipat cu un tren de rulare electric, alimentat cu baterii litiu-ion, despre care nu se cunosc insa prea multe detalii.

Lista de dotari a noului EV-N include printre altele un acoperis cu panouri solare, folosite pentru a incarca bateriile, materiale inlocuibile la nivelul scaunelor si un sistem de comunicatii complex. Si pentru ca EV-N sa fie cu adevarat un conglomerat de gadget-uri, Honda a inglobat in portiera si un dispozitiv de mobilitate personala, UX-3, prezentat saptamana trecuta.

Momentan nu exista informatii despre o posibila versiune de productie, noul concept urmand sa fie doar un exercitiu de design. Cu toate acestea, celor de la Honda le-ar prinde bine un model exclusiv urban, alimentat cu baterii. Noul EV-N va completa ofensiva "verde" pregatita de Honda pentru Tokyo, reunita sub titulatura de HELLO! Zone.

via | Autoblog

Comentarii (13)

  • OK
    Honda tace si face :)
    Automarket, mi-ati luminat ziua!
    multumim!
    8 3
  • informatie
    Pentru cei carora li se pare aiurea designul, aflati ca se inspira din vechiul model N360, una din primele automobile fabricate de Honda:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_N360
    Se vrea un fel de renastere tip Fiat 500.
    Oricum, interesant concept, pare mai mica decat iQ de la Toyota.
    7 0
  • seamna cu
    arata ca un trabant.. parerea mea. cee ace nu e neaparat un lucru rau
    8 1
  • undei Stelian?
    6 0
  • Simpatic
    Imi pare incrucisarea electrica a unui Trabant cu un noul Fiat 500.
    3 0
  • mda
    super tare conceptul...este renasterea lui n360, liniile chiar mi se par k seamana f tare cu cea din anii '60. bravo honda...
    4 0
  • interioru .........
    mi se pare incredibil de usor de facut si ieftim si arata bine iar pt exterior .........ce sa zic . Mi se pare cam neaerodinamic si parca nesigur in curbe la prima vedere.
    2 3
  • city car
    Intr-adevar chiar nu pare stabila si nici aerodinamica, dar mi se pare super masina. Cred cu tarie ca viitorul in orase il reprezinta genul acesta de aut. (mici si mai ales electrice).
    Cel mai mare impediment (parera mea) il reprez. pretul pt. masinile de oras si autonomia pt. celelate masini electrice.
    5 0
  • Marius
    @Mircea Mester
    @Mircea vreau doar sa intreb o nedumerire.@steli care are comentariul deasupra e un Stelian Opincariu modificat? Chiar nu vad nici un motiv sa mai fabricati unul.Cel vechi avea carisma lui.Asta nou parcai un hibrid defect.Sanatate!!!
    2 1
  • Cred ca masinile electrice nu vor reusi sa inlocuiasca niciodata motorul cu combustie interna. iar directia in care se merge este total gresita. Masinile electrice vor fi masini strict locale, pentru orase. Pentru restul exista hidrogenul. In directia aia trebuie sa ne indreptam.
    3 1
  • imi place tot mai mult
    Ar fi execelenta pentru mine, am de traversat orasul pana la servici, cam 20 km in total.
    si cum soare este din belsug, m-am scos.
    0 0
  • pentru Challenger
    Frate, te pronunti la modul cel mai absolutist dar se pare ca nu stii despre ce vorbesti.
    "Niciodata masinile electrice nu vor inlocui motorul cu combustie interna" - spui. Pai cum bre, nici dupa ce petrol n-o sa mai fie?
    Pe de alta parte pomenesti de hidrogen. Afla, nenicule, ca masinile pe baza de hidrogen tot masini electrice sunt, doar ca energia electrica necesara punerii in fct a motoarelor electrice e furnizata da asa numitele "pile de combustie" pe baza de hidrogen. Iar acele pile de combustie "ard" la rece(combina) hidrogenul stocat cu oxigenul din aer, rezultand apa si curent electric. Asa ca trendu-i acelasi.
    1 0
  • Draman
    excelent vehicul
    Excelent vehicul pt aglomeratia urbana, dar pretabil mai mult in zone cu multe zile cu soare (depinde si de baterii).
    In sfarsit, reusim sa dam o folosinta si soarelui care pana acum doar ne incalzea habitaclul pana la topirea bordului...:))
    Mi se pare foarte reusita forma pt parcarea bara-in-bara. aduce mult si cu Mini, dar din pacate, nu este foarte aerodinamica....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru