Premiera: Primele imagini cu noul Volkswagen Golf VI

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 04.08.2008
Automarket va ofera primele informatii si imagini neoficiale ale noii generatii Volkswagen Golf.

Desi oficial primele imagini cu noua generatie Golf urmau sa fie publicate abia pe 6 august, planurile Volkswagen au fost date peste cap de cativa "binevoitori" care au publicat mai devreme fotografii cu hatchback-ul asteptat deja de ceva vreme.

Multi ar putea crede ca este vorba doar despre un facelift pentru Golf, dar va garantam ca nemtii asa au gandit noua generatie, cu schimbari minore si pastrarea acelorasi dimensiuni. Ceea ce s-a schimbat in bine este partea frontala care s-a ales cu un set de blocuri optice imprumutate de la Scirocco, lucru valabil si pentru partea posterioara.

Interiorul nu s-a schimbat foarte mult, Volkswagen redesenand unele elemente si imprumutand accesorii de la Scirocco. Despre motorizari nu se stiu inca prea multe, cel mai probabil noua generatie Golf urmand sa imprumute actualele propulsoare TDI si TFSI. Viitorii clienti vor putea opta, printre altele, pentru mai multe variatii ale unitatilor de 1.4 TSI si 2.0 TFSI.

Noua generatie Golf va debuta pe strazi si in showroom-uri la mijlocul lunii noiembrie, in acest an, pentru Romania, data lansarii fiind inca necunoscuta.

O versiune de performanta a hatchback-ului nemtesc va debuta la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010 si va fi echipata cel mai probabil cu o unitate 2.0 TFSi de 240 de cai putere. Daca va exista, varful de gama R32 va imprumuta motorul 2.0 TFSI de 280 de cai regasit in prezent pe Audi S3.

Cititi aici toate informatiile oficiale (motorizari, siguranta si design) despre noul Volkswagen Golf.

Comentarii (73)

  • bogdan
    golf 6
    super tare masina n-ai ce sa ii reprosezi va fi a mea.
    0 0
  • niceeee
    motorizarile vor fi cele care vor ridica acest golf,interiorul este superb,exteriorul seamna f mult cu actuala generatie..2,3 modificari aduse de pe scciroco,insa platforma noua demna de numele VW---motorizari peste concurenta There will be numerous engine choices for the Golf including a new 1.6L TSI engine developing 200hp (147kW) as well as a high-performance 2.0L turbo version with 240hp (179kW) in the GTI model. Eventually, VW will also add its new three-cylinder range of engines. The new motors will displace between 1.0 and 1.2L and develop around 75hp (66kW) thanks to forced-induction technology.
    0 0
  • bogdan
    golf 6
    cei de la automarket si in noiembrie vor primi preturile in romania dar primele masini vor sosi in ianuarie
    0 0
  • e un facelift major, nu model nou
    Nu lanseaza nimeni un model nou la 3 ani. E aceeasi platforma, designul insa a fost schimbat.
    0 0
  • Marius
    Profund dezamagit de Golf VI
    Am impresia ca este o gluma. Golf 1, 2 si 4 au avut o anumita prestanta si atitudine la vremea lor. Restul au fost niste ,,upgrade-uri mai de voie mai de nevoie,, S-o credeti voi cei de la Volkswagen ca asta e masina. Ati inebunit dracu cu totii. Faceti numai masini la norma si pe calculatoare. Unde dracu sunt masinile de altadata, care reprezentau ceva totusi? Eu unul nu as da banii pe o astfel de mizerie de masina, doar pt simplul motiv ca se cheama Golf VI si are sigla pe capota W. V-ati prostit dracu de tot. Zici ca a desenat un elev de liceu acest golf. Profund dezamagit de VW.
    0 1
  • marius
    GOLF
    excelenta mashina...;) sper sa mearga la fel de bine precum arata :)
    1 0
  • Foarte frumos...pare a facelift dar este un "nou" Golf VI
    0 0
  • 6 ?
    Jenti de audi, spatele asemanator cu a3 sportback, iar in fata cateva linii diferite de actuala versiune ... cam slabut.
    0 0
  • tot felul de experti
    Pana nu vedeti cu ochii vostrii va bagati in seama aiurea.

    P.S
    Oricum arata bine si asta
    0 0
  • george.b
    auzi la romani
    Cum bai nene are spate de a3 cum poti spune asa ceva.Mie mi se pare furaciune dupa Sandero si tehnologia inalta de pe megan sau logan..Hai sa fim seriosi si daca ma uit din lateral seamana cu noul papucios (dacia logan papauc...)
    0 0
  • toteu
    firma de rahat... vw... dacia si geely sunt singurele mai proaste (hai incepeti ca nu am condus nuj ce si nuj cum ) stiu cel putin 2 persoane cu golf 4 stricat ... li se opreste motorul in mijlocul drumului.. si asta la 87.000 km vw calitate din partzi.
    0 1
  • mai-mai
    Ce o mai fi si asta ? Mare gresala de design ? Un vis urit ? Unde mai pui ca si calitatea e mai....subtire......Ehe , pe vremea mea ....germanii faceau si ei masini.....
    Acuma toti spun "nemtii" , poate ca sunt filo-rusi ?!
    0 0
  • golf 4
    seamana mai mult cu golf 4,o sa fie probabil un alt vw cu cautare doar ptr ca e.............german
    0 0
  • Marketing
    Asta inseamna marketing domnilor, credeti ca era usor pentru Golf 5 sa faca fata concurentei sensibil mai aratoase si mai performante? Pentru asta exista facelift, chiar daca personal nu il gasesc foarte reusit, sunt convins ca va avea un succes rasunator, ca si generatiile vechi.
    0 0
  • dragoscst
    Prostii nemtesti
    Nu dati banii pe prostii, luati bomboane la copii !!!
    Daca doriti o masina adevarata luati-va un Subaru Outback diesel de 2.0.. Incercati sa invatati copii ca mai sunt si alte masini in afara de cele germane, scumpe si cu fiabilitate redusa din ce in ce mai mult si sa nu injurati prea tare !
    In rest ramane cum am stabilt !
    0 0
  • pacat de imaginea golf
    Nasola masina.Mie nu imi place golf 5 .. care sa fim seriosi ca e de 2 lei.mai are si multe probleme tehnice.
    Golf6... e un facelift nu e un model nou.Si oricum sunt mai misto vechile stopuri rotunde.... ma rog sa o vad pe viu ... dar nu cred ca imi schimb parerea.
    0 0
  • Interior de CC
    Fotografia cu interiorul este cea de la Passat CC, de altfel toate pozele sunt foarte chinuite in Photoshop, nu cred ca varianta finala arata asa.
    0 0
  • Ca de obicei o gramada de afoni
    Golful IV este un model complet nou, cu o platforma complet noua. SI pentru afoni care se baga in seama ca "Alex" sau "Mihai" etc. modelul a fost schimbat repede tocmai din faptul ca platforma de pe Golf V avea un pret de productie prea ridicat in comparatie cu concurenta si atunci au trebuit sa scoata o platforma noua
    (Golf VI) mai eficienta si ieftina.
    0 0
  • Aceiasi Marie cu aceiasi palarie.
    0 0
  • auziti ma baieti si ce e bun daca asta golfu asta e prost?cumva dacia?
    0 0
  • ALX CT
    ....model nou?!??! poate upgrade dar in nici un caz model nou,despre Volkswagen numai de bine dar........mai bine sa scoata cu adevarat modele nu un facelift+ motor nou si un sut in cur si la vanzare ca i'l cumpara prostii,...cel putin 2 lucruri nu ai ce sa ii reprosezi gamei-GOlf,1,2,3 etc Motoare bune+fiabilitate.Va salut
    0 0
  • g6
    parca ar fi seat de la spate...societate de consum,modele noi oameni cu bani,schimbare.........
    0 0
  • design
    Din punctul meu de vedere designul este nereusit dat a fiind concurenta acerba in acest domeniu (vezi honda civic, fiat bravo, mazda 3. etc) Motoarele parca aduc un "suflu" nou, dar se inscriu in trendu actual de "turbo" ceva...
    0 0
  • Seamana cu golf 5......... care seamana cu golf 4.............. care seamana cu golf 3
    concluzie: designerii vw sunt cei mai lenesi din lume, dupa porsche, desigur!
    0 0
  • NESIMTIRE
    Astia de la VW sunt chiar nesimtiti deja, au o mana de piese din care scot 100 de modele .Oare cate elemnte au fost gandite special pentru noul golf si nu furate de la alte modele?
    Plus ca optionalele sunt scumpe ,interioarele n-au pic de creativitate .
    0 0
  • Super
    Spate de Touareg...foarte frumoasa si reusita!
    0 0
  • Dragos
    Design fara personalitate
    Nu stiu daca va arata exact asa sau este doar un exercitiu de design pe un Golf 5, dar daca asta va fi varianta finala este dezamagitoare. Se indeparteaza din ce in ce mai mult de ceea ce reprezinta imaginea Golf. Se pare ca la VW este un trend de a face masini "la fel". Au distrus imaginea berlinei (Jeta, Vento, Bora) creand un Golf cu portbagaj si revenind la denumirea initiala. Acum iau un Scirocco, ii mai pun doua usi si gata au scos un Golf. Sper sa fie doar uun exercitiu de design, altfel vom avea doar ceva lipsit de personalitate.
    0 0
  • alexTDI
    probabil facelift
    daca astea sunt fotografii oficiale eu zic ca e facelift!
    0 0
  • gyovanni
    ce stiu
    ce stiu marlani de mai sus de golf neam prost cine spune ca golf are fata de logan inseamna ca nustiu cei aia masina masina e marfa
    0 0
  • anonim
    ssssss
    seamana cu scirocco
    0 0
  • Dupa parerea mea masina este superba, totusi spatele pare a fi imprumutat de la tuareg, in fine daca acest golf nou are motorizarea lui golf V degeaba e o masina aratoasa cand partea mecanica lasa de dorit
    0 0
  • Johann
    cam de cacao
    Dupa cum spunau si baietii inaintea mea, asta nu e Golf6 ci un Golf5 facelift. No ofence, dar parca si Logan facelift a venit cu mai multe elemente de noutate fata de generatia precedenta. In ceea ce priveste motorizarile, asta e partea a doua, aici observandu-se un salt demn de Golf6. PS: parere de fost proprietar de Golf5 care a renuntat la el pentru o Honda Civic. Japoneza e net superioara din toate punctele de vedere. Cine nu ma crede sa faca un drive-test cu ambele modele.
    0 0
  • 280?
    baieti eu stiam ca audi s3 are 265 de cai dar daca voi spuneti ca are 280... in fine '2.0 TFSI de 280 de cai regasit in prezent pe Audi S3. '
    0 0
  • same faching thing
    aceeasi masina cu facelift si ionterior restilizat. nu au de ce sa-i zica VI. asa si noi ar trebui sa avem logan 2,3,4
    0 0
  • design
    Si cand te gandesti ce poze apareau acum un an prin reviste. Ce design agresiv. Acum avem o "restilizare" cu unele elemente de design noi. Banca de organe a grupului VAG isi spune cuvantul. "Blocuri optice imprumuteate de la Scirocco"... "elemente de interior imprumutate de la Scirocco". Un Golf 5 restilizat, dar rezultaul este discutabil. Nu are coerenta. Fata are un stil diferit de spate. Arata a "hai sa facem si noi o modificare" cu elementele pe care le avem. Clar arata a face lift, nu a model nou. NU discut ca e bun ca e prost. Sotia are un Golf 5 versiune Goal rosu cupru si arata mult mai bine decat noua versiune. Sunt dezamagit de noua versiune. Spatele cel putin este nereusit. Nu vreau sa cad in boala lui "seamana", dar designerii de la VW au avut o lipsa acuta de inspiratie cand au proiectat blocurile optice. Sunt inspirate din blocurile optice ale lui Tuareg si nu deriva din designl actual, fluid, dinamic al blocurilor optice ale Passat CC si Tiguan, asa cum ma asteptam.
    0 0
  • Afonul No 1
    Banalitate
    "Ca de obicei o gramada de afoni
    de R (04.08.2008, 15:58)
    Golful IV este un model complet nou, cu o platforma complet noua. SI pentru afoni ... bla, bla"

    Crede-ma ca sunt afon R si ca am avut golf pana la varianta IV (inclusiv), dar modelul asta e scos in pripa si arata foarteeeee banal. Cred ca incearca sa fure din piata Opel ?!?. Pacat!
    0 0
  • golf VI
    Cred ca e o gluma!!! imi vine sa vomit... NASPA, dezamagire mare. Dar la ce sa te astepti de la design...VW... dupa ce au bagat mobila de dormitor in bordul passatului... acum apare panarama asta. Mie nu imi place. Daca ne uitam in curtea "vecinilor" de la PEUGEOT, 308-ul a luat volanul de aur de la Bild... si ca design, nu mai discutam care e mai frumoasa (307 la fel a batut gloful 5 la design). URATA, fara nimic in ea, fara clasa de altadata...
    0 1
  • golf...
    E CLAR, ROMANI AU O SLABICIUNE PT VW... ASA A ZIS SI BUNICU, CUMPARA-TI VW CA E DE NEAMT` FACUTA!
    0 0
  • golf 5
    nu observ imbunatatiri sensibile in ceea ce priveste design-ul atat ex cat si int. ma asteptam la mai multa inovatie si imaginatie. se pare ca noul golf 6 e doar o replica usot modif a golf-ului 5. pacat....... se putea mai bine
    0 1
  • Golfangiu
    Sec!
    Da, frate! M-a dezamagit. Sunt de acord ca trebuie sa invatam odata ca Volkswagen...e masina poporului si nu mai e ce a fost odata. Fratilor,treziti-va odata!De japoneze ati auzit?
    0 1
  • julian
    pacat de ei
    de buna seama ca mai sunt si alte masini, pacat ca Toyota nu are o prezenta excelenta... ii rupea la dinti pe astia.
    service d kkt, programari de cite 2 sapt pentru o revizie, piese mai scumpe poate doar la Renault etc.
    o sa ii rupa coreenii si japonezii...
    auzi tu, "platforma noua, mai ieftina si mai buna", unde ai auzit tu sa fie ceva mai ieftin si mai bun?
    6 asta este schimbat ca nu faceau fatza... scump si prost => lifting si promisiuni
    marketing-ul sa traiasca ! ! !
    0 0
  • ............
    Ford Focus areata mai bine dupa parerea mea, si sigur e si mai ieftin,
    0 0
  • Papillon
    WV
    Cumparati masini fabricate in Romania,si peste cativa ani sa vedeti ce modele frumoase va scoate Dacia. Fiti si voi ma patrioti,asa au ajuns americani unde sunt
    0 0
  • My favourite
    WV sunt pe departe cei mai tari! Cei care au postat pe aici diverse impresii de oameni frustrati nu numai ca nu au avut in proprietate vreodata un WV, cu siguranta nici nu au condus vreodata un VW si nici nu au calatorit vreodata cu un autoturism marca WV.Asa ca, revizuiti-va frustrarile! Modelul e superb!
    1 0
  • e superb
    Va rog numai fiti rai si varsati nervii pe niste chestii aberante, inainte ca oamenii sa vanda masina se testeaza se verifica se modifica etc. chiar si dacia vecinului meu din 1985 merge cat de cat si vorbiti de masini de viitor care are ultimele tehnologii. Va rog frumos eu am mers cu sute de masini ale prietenilor mei de toate marcile si placerea de a conduce.O zi buna
    0 0
  • Rectificare pt AFONI care nu se prind
    Am vrut sa zic golf VI nu golf IV dar dupa afisare nu se poate modifica, altii s-au prins, tu nu.
    0 0
  • Andrei
    G6 - pffff!!!!
    Reteta lui G6 este plina d e idei proaste: este evidenta platforma de la Golf 5 (si toti stim cam cat de bine se misca un G5 - mai bine Logan second) dar nemtii (ca germanii faceau masini bune, nemtii nu mai fac decat kkreze de au ajuns japonezii mai shmecheri ca ei) au avut si geniala idee sa puna motoare de 1.0 si 1.2 pe acele carioserii. Deci, recapituland, avem ideea proasta numarul 1 = facelift Golf 5 si ideea proasta nr. 2 = 1.0 cu turbina ca sa urneasca tancul. Bravo Nemtzia, asteptam golf 7 in 2 ani si golf 8 in 3 ani si garantam ca nu va mai cumpara nimeni porcariile.
    0 1
  • spiridon
    nu e rau deloc
    la interior e superb, ext lsa de dorit...
    0 0
  • neinteresant
    R32
    "Daca va exista, varful de gama R32 va imprumuta motorul 2.0 TFSI de 280 de cai regasit in prezent pe Audi S3."


    Varful de gama R32, daca va avea motor de 2 litrii, nu se va mai numii R32...
    0 0
  • perÅ£a
    toyota
    super maÅŸini
    0 0
  • sunshine64sm
    Trucaje
    Nişte capete pătrate crede ca or să mă faca pe mine să cred că pozele alea de mai sus sînt reale ? Daca te uiţi mai atent la ele se vede ca sînt trucate. Ce pălăria mea, ăia chiar nu au bani nici să facă măcar şi o machetă şi să o pozeze ? Bag sama că vor sa facă economie...
    0 0
  • Inteligentu
    Nemtii sunt cei mai buni
    Ma oameni buni, nu mai bagati in oala neagra nemtii, ei sunt cei mai buni in industria automobilelor... uitativa la marii producatori de masini din germania bmw, mercedes, porsche, nu la opel si alte cosuri de gunoi... daca ati vazut un model aiurea la vw inseamna ca toti producatorii germani sunt nepriceputi? hai lasati-o balta cu masinile si ducetiva la un suc sa va racoriti vizionand un logan facelift:) Bafta to all!
    1 0
  • mai conteaza numele...!!!!
    bah aiuritzilor...masina aia arata sooooooper....asa k tacetzi draq din gura....bah....atzi vrea voi una deaia dar poate din greseala inainte v-atzi luat vreo dacia logan....si BINEINTELES akm va pare raw.....bah parerea mea e sa tacetzi din gura....e SOOOOPER MAJINA AIA
    1 0
  • altceva...
    ...mai scot si nemtii astia?Inafara de design exterior f.putin schimbat...
    0 0
  • mai sunteti tembeli rau ... astea sunt aberatii ... pozele sunt false masina seama prea mult cu noul Scirocco, de fapt botul masini e chiar cel de la scorocco tin sa spun ca viitoarul Golf 6 a mai aparut in cel putin 4 variante pe net .... toate poze modificate
    0 0
  • Priceputu'
    Stiu eu mai bine ...
    Eram la pescuit in germania , si am vazut masina asta pe marginea baltii , acolo am intrat in contact fizic cu masina am sigla cum in sufragerie ca am reusit sa o scot cu un briceag ( elvetian ) . Dupa asta a trecut unul si a zis ..ce golf e asta ??? ( semn ca ddesignul este de golf arata a golf ) ..in fine am vrut sa iau si un far sa il pun lampa in dormitor dar tipul care era cu masina a devenit ceva mai scandalagiu ..
    0 0
  • andrei
    golf 6
    arata binisor
    0 0
  • calins
    este perfecta
    nu comparati ce fac japonezii si francezii cu ce fac nemtii fiindca nu exista comparatie. Nemtii sunt cei mai tari la automobile.
    0 0
  • nu prea e maree diferenta dintre 5-6 asteptam ceva nou dar e marfa si asta
    0 0
  • petitie
    Mai nou in Romania cind cuiva nu-i convine ceva,face petitie impotriva acelui "ceva".Projaponezilor le-a mai ramas sa faca vreo petitie impotriva masinilor germane.
    0 0
  • sunt uimit
    masina asta chiar arata bine si hai sa fim seriosi cam toate masinile folosesc cam aceleasi platforme la modele noi .fac cateva modificari la ele de faruri de stopuri si alte elemente . la fel cum ii audi a5 si a4 seamana amandoua la fel atata ca ca a 4 are 4 usi si a5 are 5 usi , in rest si putin midificat spoilerul fata restul la fel, faruri la fel , stopuri la fel mai bine ii spuneau audi a4 coupe la a5. si bmw cam la fel is toate cu acelasi bord , acelasi interior. sin orice caz nui chiar asa de usor sa faci un design auto. golf 6 arata super si foarte sportiv si nu adezamagit nici cu motorizarile , ca cine sia luat un gti a fost foarte multumit la fel si cxine sia luat un r32 la fel.. si in design trebuie sa respecti anumite linii ca masina sa ramana ii clasa sa. partea buna ii ca nu mai seamana cu jetta. golf 6 seamana cu sciroco si daca asta arata super si sportiv atunci vw golf 6 arata super . stati numa sa vedeti versiunile r32 si gti si gt.
    0 0
  • george
    Se vede deci ca nemtii de la Volkswagen pastreaza linia phaeton,scirocco,passat CC,lucru demn de respectat.Dupa parerea mea(umila si neavizata)noul VW GOLF este cel mai sportiv de pana acum avand in vedere ca varianta precedenta fusese construita pentru babalaci si nu asta era menirea GOLF-ului.Vazand pozele sper ca in 3-4 luni sa-mi marit B-Klasse-ul si sa-mi cumpar un Golf 6!
    0 0
  • LOL
    Profund dezamagit de acest nou design. Partea din fatza zici ca e luata dupa DACIA SANDERO iar spatele pare un spate in miniatura de WV TUAREG :) In schimb liniile interiorului sunt frumoase. Sunt curios de calitatea materialelor.
    0 0
  • golf
    ESTE O MSINA FOARTE FRUMOASA
    1 0
  • speedy
    wow
    cine zice ca nemtii de la vw is rai se insala amarnic. daca nu le convine sa mearga sa-si cumpere un bmw seria 1 care arata naspa sau un audi a3 ca amandoua is mai scumpe decat golf si consuma creca si mai mult si ce au in plus fata de golf ...nu au nik. poate ca inainte au fost cum au fost dar acuma nu mai ii . foarte multi siau cumparat vw golf , passaturi si nu sa auzit ca cineva sa fie nemultumit de ele. ptr cais cele mai rentabile modele si putin consumatoare si hai sa fim seriosi un mercedes ml nu poate merge pe unde merge un toareg.si daca vrei putere ai din partea celor de la vw ai golf r32 ai gti ia passat r36 sau daca vrei si mai puternic iati passat r gt de 570 hp sau jetta r gt de 550 hp sau touareg w 12 sau r50 sau cate si mai cate.
    2 0
  • George
    RE:Sorin
    hihi,nu stiam de unde sa iau stopurile:))
    0 0
  • JohNNy boSSu
    golf 6
    bah vere fata si interioru ...dar farule de pe spate sunt batranesti ma asteptam la keva mai bator la ochi astea is nasoale...interioru e bunikel dar nu sclipitor
    0 0
  • mihaela
    golf6
    masina e super despre interior nici nu mai vrbesc e tare de tot WWWWWWWWWWWsunt masini tari mult noroc in continoare
    1 0
  • amuzant
    Foarte amuzant, "golf 1 si 2 super masini", ai 65 de ani si nu-ti mai permiti alta masina sau de ce faci un comentariu inutil. Au fost pe vremea aia, da' asta nu inseamna ca sunt mai bune ca generatiile actuale, pe vremea aia erau hatchbag-uri cat le numarai pe degete, acum sunt o multime si tot GOLF se remarca, PUNEti MANA SI CONDUti' varianta 5 si dupa aia veniti cu afirmatii deplasate ca VW se face de ras cu masinile astea ;)
    1 0
  • badboybadea
    de mine>>>
    baaaa,,,voi astia care ati luat teapa cu logan si sandero acum vreti sa insinuati ca si golful in general este o masina naspa.care are tupeu sa zica asta mai bine tace draq din gura si se ascunde in loganul lui imputit,ce draq chiar am ajuns sa comparam golful cu loganul? nici cu g3 nu se poate compara,......
    1 0
  • kknari
    masina e belea de mishto !!!si merita banii!iar carcotasii sa'si bage ceva'n gura ca sa nu le'o umplu eu! kknarilor !!!
    1 0
  • sssst.....
    yo chiar nu inteleg ce nu va place la modelul asta...pot spune chiar k e super tare,de cnd ma stiu vw o facut masini super si k design si k motorizari.ziceti k nu sunt schimbari intre modele,nu le vedeti voi......bine k o schimbat dacia modelu k de cnd o facut loganu toti fraeriii si-or luat da nu s-or gandi ce tzeapa iau k dau o caruta de bani pe o cutie de conserva...mai bine un golf3 decat sa dau banii pe un logan nou,asa k mai ganditi-va un pic la cum arata dacia din ziua de azi si pe urma mai criticati vw......
    2 0
  • thtt uk
    w 6
    ofticatilor,cumparativa logan,,,,hi hi
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru