Premiera: Urban Cruiser, un nou crossover Toyota

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 13.02.2008
Toyota va dezvalui la Geneva un nou crossover botezat Urban Cruiser, pozitionat in Europa sub actualul Rav4.

Esential

22.1 % este cota de piata europeana pe care o detine Toyota in segmentul crossover-elor
106.243 de exemplare Rav4 au fost livrate in ultimul an in Europa.

Piata SUV-urilor compacte prezinta tot mai mult interes pentru marii constructori auto, Volvo, Saab si Renault pregatindu-se intens pentru a ataca acest segment. Desi activeaza deja pe aceasta piata cu o cota de 22.1% in Europa, Toyota tinteste la un procent si mai mare.

Constructorul japonez a anuntat ca va dezvalui la Geneva un nou crossover, botezat Urban Cruiser, pozitionat sub actualul Rav4. Potrivit oficialilor niponi, cel mai nou model din gama Toyota ar urma sa intre in productie imediat dupa premiera de la Geneva.

Crossover-ul a fost anticipat inca din luna noiembrie, cand Thierry Domreval, seful diviziei europene Toyota, a dezvaluit ca un nou crossover isi va face loc in gama in primavara acestui an. Tot Domreval a confirmat si lansarea acestui crossover si pe celelalte piete mondiale intr-o forma revizuita.

Constructorul japonez vrea sa exploateze la maxim acest segment de piata care a crescut intre 2005 si 2006 cu 63.6%. Actualul Rav4 a fost foarte bine primit in Europa, vanzarile fiind in crestere cu 15,1% in ultimele 12 luni, 106.243 de unitati fiind livrate pe Batranul Continent in anul care tocmai s-a incheiat.

Aceste rezultate imbucuratoare i-au determinat pe japonezi sa se gandeasca la inca un vehicul capabil sa completeze, dar sa nu umbreasca, succesul lui Rav4.

via | MotorAuthority

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru