Prima imagine a compactului Lexus CT200h, rival pentru Seria 1 si A3

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 12.02.2010
Lexus a dezvaluit astazi primul teaser al modelului CT200h, compactul premium bazat pe conceptul LF-CH, care va debuta oficial la Geneva, gata sa concureze cu Seria 1 si A3.

Lexus a publicat astazi primul teaser al modelului CT200h, versiunea de serie a conceptului LF-CH, dezvaluit in toamna anului trecut la Salonul de la Frankfurt. Japonezii se pregatesc astfel sa dea nastere primului lor model compact, capabil sa rivalizeze cu greii segmentului premium: BMW Seria 1 si Audi A3.

Lexus a fost zgarcit cu detaliile, lasand sa se intrevada doar o mica parte din aspectul posterior, surprizele mari fiind rezervate pentru Salonul de la Geneva. Chiar si asa, se asteapta ca modelul de serie sa nu difere mult fata de conceptul LF-CH in materie de design. Noul compact japonez va masura 4.3 metri lungime, 1.79 metri latime si 1.4 metri inaltime, premize bune pentru un model spatios.

Noutatea o reprezinta insa gama de motorizari a modelului, care va fi in totalitate hibrida, Lexus facand uz de tehnologia regasita pe propiul HS250h si pe fratele de concern Toyota Prius. Divizia de lux a luat aceasta decizie pentru a putea sa tina piept concurentilor amintiti mai sus, care nu dispun de tehnologia necesara pentru astfel de versiuni.

In momentul debutului, compactul Lexus va fi disponibil doar in varianta 200h, urmand ca mai apoi sa apara in gama si versiunile mai potente 300h si 400h.

via | autoblog

Comentarii (4)

  • care a3 ?:((
    care concurent al lui audi a3, ca nu se mai fabrica, :((era cea mai misto, mai ales alba, cu piele neagra, trapa panoramica si 2.0tfsi 200 cp quattro ...s-a dus, a ramas doar seria 1 de la bmw
    1 4
  • @kretzooo
    Nu e asa
    A fost intrerupta productia pt o luna. ATAT! Evidenent ca nemtii nu sunt prosti sa produca prea mult pe stoc. Aasa au mai redus din consturi, pana scapa de stocuri.
    3 0
  • CT.........400h???????????
    astia is nebuni??????
    motor de 4000 cmc??????? sau ma rog.....asa se intelege.
    despre concurenta in acest segment nu prea cred ca va iesi castigator lexus pt ca la anu (sau 2 ani)va iesi pe piata noul seria1 si va avea si versiune electrica(E)asa ca .....vise placute lexus....
    sasa cel mai tare din segment este AUDI A3............
    1 8
  • @tzenu_bmw
    Relax "coca"! Nu e vb de capacitatea cilindrica...
    LS-ul 600h de exemplu,are capacitatea cilindrica de 4.608cmc.
    PS: Insa nu vad ce are de a face sau in comun un fan BMW cu Lexus...
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru